Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έντονη μεταβλητότητα σε Wall - ευρωαγορές

Η νευρικότητα από την δραματική προηγούμενη συνεδρίαση, την αναμονή των εξελίξων στην ευρωζώνη και το "στείρο" εκλογικό αποτέλεσμα στην Βρετανία, προκαλεί νέα έντονη μεταβλητότητα σε Wall και ευρωαγορές.

Η νευρικότητα από την κάθετη πτώση της δραματικής προηγούμενης συνεδρίασης, την αναμονή των εξελίξων στην ελληνική διάσωση και το "στείρο" εκλογικό αποτέλεσμα στην Βρετανία, πιέζει χαμηλότερα για μια ακόμη ημέρα την Wall Street.

Μετά από πτώση έως 2% μια ώρα μετά το άνοιγμα της συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,43% στις 10.473 μονάδες, ο S&P 0,44% στις 1.123 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,16% στις 2.292 μονάδες.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο βίωσε χθες μια από τις πιο δραματικές συνεδριάσεις στην ιστορία του, με τους βασικούς δείκτες να χάνουν έως 9%, πιθανότατα λόγω εσφαλμένης εντολής που πυροδότησε μαζικές πωλήσεις στα αλγοριθμικά συστήματα. Η αγορά περιόρισε σημαντικά τις απώλειες μεχρι την λήξη της συνεδρίασης.

Πάντως η νευρικότητα παραμένει έντονη, με τα διατραπεζικά δανειστικά επιτόκια Libor να εκτινάσσονται στα υψηλότερα επίπεδα από πέρσι τον Αύγουστο, σύμφωνα με την ICAP.

Το κύριο θέμα παραμένει η κρίση στην ευρωζώνη και όλα τα βλέμματα είναι στραμένα στην σύνοδο κορυφής του μπλοκ για την έγκριση του πακέτου οικονομικής βοήθειας της χώρας.

Επιπλέον, οι υπουργοί Οικονομικών της Group of Seven θα διεξάγουν τηλεδιάσκεψη για την ελληνική κρίση.

Την νευρικότητα επιτείνει το αποτέλεσμα των γενικών εκλογών στην Βρετανία, που δεν έχει παράσχει αυτοδύναμη κυβέρνηση, ασκώντας έντονες πιέσεις στην στερλίνα, τα βρετανικά ομόλογα και το χρηματιστήριο.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, η πτωτική πορεία συνεχίζεται αμείωτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 3,48%, ο DAX 3,32%, ενώ ο CAC βουλιάζει 4,52%.

Θετικές ειδήσεις ανακοινώθηκαν από την αμερικανική οικονομία, με την μεγάλη αύξηση στις νέες θέσεις εργασίας τον Απρίλιο.

Από τις μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο, η Kraft Foods ενισχύεται 1% μετά την ανακοίνωση τριπλασιασμού των κερδών, χάρη στην εξαγορά της Cadbury.

Η HSBC Holdings ενισχύεται 2% αντιδρώντας στα πολύ καλά αποτελέσματα τριμήνου.

Η Goldman Sachs κερδίζει σχεδόν 3% μετά την φήμη ότι θα κάνει συμβιβασμό με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς για τις κατηγορίες εξαπάτησης επενδυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v