Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρώπη: Ξεκίνησαν οι αγορές ομολόγων

Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων, όπως τονίζουν σε δηλώσεις τους στο Reuters κορυφαία στελέχη της Bundesbank αλλά και άλλων μεγάλων τραπεζών.

Ευρώπη: Ξεκίνησαν οι αγορές ομολόγων
Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές κρατικών ομολόγων, όπως τονίζουν σε δηλώσεις τους στο Reuters κορυφαία στελέχη της Bundesbank αλλά και άλλων μεγάλων τραπεζών.

Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας και της Φινλανδίας έχουν ήδη ξεκινήσει τις αγορές, σημειώνει "πολύ καλά πληροφορημένη" πηγή στο Reuters. Παράλληλα, σύμφωνα με δήλωση στελέχους της Κεντρικής Τράπεζας της Ιταλίας, το εν λόγω ίδρυμα θα φροντίσει να αγοράσει ομόλογα κρατών-μελών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν τα πλέον "σκληρά" προβλήματα.

Επίσης, και η Κεντρική Τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αγορά κρατικών ομολόγων. Θα πρέπει να σημειωθεί πως καμία από τις τράπεζες δεν δημοσιοποίησε τα ποσά που δαπανά γι' αυτές τις αγορές.

Οι κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης ακολουθούν την απόφαση της ΕΚΤ, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε αγορά κρατικών αλλά και εταιρικών ομολόγων, προκειμένου να στηρίξει τη ρευστότητα των συγκεκριμένων αγορών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v