Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Fannie Mae: Ζητά επιπλέον βοήθεια $8,4 δισ.

Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης από το αμερικανικό δημόσιο και μάλιστα ύψους 8,4 δισ. δολαρίων εξέφρασε ο χρηματοοικονομικός όμιλος Fannie Mae, μετά τις ζημίες που εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο.

Fannie Mae: Ζητά επιπλέον βοήθεια $8,4 δισ.
Την ανάγκη περαιτέρω στήριξης από το αμερικανικό δημόσιο, και μάλιστα ύψους 8,4 δισ. δολαρίων, εξέφρασε ο χρηματοοικονομικός όμιλος Fannie Mae, μετά τις ζημίες που εμφάνισε στο α΄ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τον όμιλο, οι ζημίες 13,1 δισ. δολαρίων στο α΄ τρίμηνο καθιστούν όλο και δυσκολότερη τη θέση του να διαχειριστεί την κρίση, ενώ το γεγονός ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αλλά και της αγοράς ακινήτων της χώρας είναι αργή και εύθραυστη καθιστά απαραίτητη την περαιτέρω στήριξή του.

Σημειώνεται πως μέχρι σήμερα το αμερικανικό δημόσιο έχει στηρίξει με το ποσό των 83,6 δισ. δολαρίων τη Fannie Mae. Η ενίσχυσή του προς τη Fannie Mae και τη Freddie Mac (τους δύο προβληματικούς χρηματοοικονομικούς ομίλους) έχει φτάσει στα 145 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα και η Freddie Mac εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει περαιτέρω στήριξή της, ύψους 8 δισ., από την αμερικανική κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v