Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλία: Υψηλή τιμή στην δημοπρασία 5,5 δισ. ευρώ

Η Ιταλία πλήρωσε υψηλή τιμή για την πώληση ομολόγου σήμερα, στην πρώτη δοκιμασία τα ων επενδυτικών διαθέσεων για τις νέες εκδόσεις ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά το ευρωπαϊκό πακέτο στήριξης.

Ιταλία: Υψηλή τιμή στην δημοπρασία 5,5 δισ. ευρώ
Η Ιταλία πλήρωσε υψηλή τιμή για την πώληση ομολόγου σήμερα, στην πρώτη δοκιμασία τα ων επενδυτικών διαθέσεων για τις νέες εκδόσεις ευρωπαϊκών ομολόγων, μετά την αποκάλυψη του πακέτου διάσωσης 750 δισ. ευρώ.

Αν και η δημοπρασία των 12μηνων γραμματίων ύψους 5,5 δισ. ευρώ υπερκαλύφθηκε δύο φόρες, η Ιταλία πληρώνει το υψηλότερο yield 12μηνου δανεισμού σε ένα χρόνο, προκειμένου να προσελκύσει επενδυτές.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι η Ιταλία πλήρωσε premium 15 μονάδων βάσης, που είναι το επιπλέον ποσό σε σύγκριση με την απόδοση του υπάρχοντος συγκρίσιμου χρεογράφου το οποίο διαπραγματεύεται ήδη στην αγορά.

Πάντως αρκετοί αναλυτές πιστεύουν ότι η πραγματική δοκιμασία θα γίνει την Πέμπτη, όταν η Ιταλία πρόκειται να εκδώσει 5ετή ομόλογα 1,5-3 δισ. ευρώ και 15ετή 1-2 δισ. ευρώ.

Αντιθέτως πάντως, η Βρετανία πούλησε επιτυχώς 17ετή ομόλογα ύψους 2,25 δισ. στερλινών, χωρίς να χρειαστεί να πληρώσει premium για να τονώσει τη ν ζήτηση. Η βρετανική δημοπρασία υπερκαλύφθηκε δύο φορές και το μέσο yield ήταν 4,47%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v