Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση 2 δισ. $ σε πρώην τραπεζίτη της Ισλανδίας

Ένα από τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στην τραπεζική ακμή και παρακμή της Ισλανδίας, αντιμετωπίζουν μήνυση για 2 δισ. δολ. με την κατηγορία «απάτης» η οποία συνέβαλε στην κατάρρευση της Glitnir Bank.

Μήνυση 2 δισ. $ σε πρώην τραπεζίτη της Ισλανδίας
Ένα από τα πρόσωπα που είχαν πρωταγωνιστήσει στην τραπεζική ακμή και παρακμή της Ισλανδίας, καθώς και ο μεγαλύτερος οίκος ορκωτών λογιστών στον κόσμο, αντιμετωπίζουν μήνυση για 2 δισ. δολ. με την κατηγορία «απάτης» η οποία συνέβαλε στην κατάρρευση της Glitnir Bank.

Ο Jon Asgeir Johannesson, πάλαι ποτέ κορυφαίος μέτοχος της Glitnir και μεγάλος επενδυτής στον βρετανικό κλάδο λιανικής, κατηγορείται ότι σε συνεργασία με άλλους, συνωμότησαν για την εξαπάτηση στην τράπεζα Glitnir, προκειμένου να προσφέρουν στήριξη στις δικές τους προβληματικές εταιρίες.

Την προσφυγή κατέθεσε η επιτροπή που εποπτεύει την ρευστοποίηση, και θέτει στο στόχαστρο και την PwC, τον μεγαλύτερο οίκο ορκωτών λογιστών στον κόσμο, που κατηγορείται ότι διευκόλυνα την απάτη.

Με την τωρινή μήνυση κλιμακώνονται οι πιέσεις κατά των αποκαλούμενων «επενδυτών Βίκινγκ», οι οποίες έλεγχαν τις τρεις βασικές τράπεζες της Ισλανδίας– Glitnir, Kaupthing, Landsbanki – και μια σειρά αξιοζήλευτες ξένες επιχειρήσεις, μέχρι τον Οκτώβριο 2008, που κατέρρευσαν οι αυτοκρατορίες τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v