Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wal-Mart: Συμβιβασμός 86 εκατ. δολ. για μισθούς

Η Wal-Mart δέχτηκε να πληρώσει περίπου 86 εκατ. δολ. για συμβιβασμό σε μαζική προσφυγή με την κατηγορία της παρακράτησης επιδομάτων, υπερωριών και άλλων μισθοδοτικών στοιχείων από χιλιάδες πρώην εργαζομένους.

Wal-Mart: Συμβιβασμός 86 εκατ. δολ. για μισθούς
Η Wal-Mart Stores δέχτηκε να πληρώσει περίπου 86 εκατομμύρια δολάρια για συμβιβασμό σε μαζική προσφυγή με την κατηγορία της παρακράτησης επιδομάτων, υπερωριών και άλλων μισθοδοτικών στοιχείων από χιλιάδες πρώην εργαζομένους της στην Καλιφόρνια.

Περίπου 232.000 άτομα θα μοιραστούν το ποσό του συμβιβασμού. Το ποσό είναι «μακράν το μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες πρόσφατες συμφωνίες,» που αφορούν την Wal-Mart, σύμφωνα με την απόφαση.

Ο μεγαλύτερος όμιλος λιανικής στον κόσμο, κατηγορήθηκε στην αρχική διαμαρτυρία του 2006 ότι δεν πλήρωσε μια σειρά μισθούς σε πρώην εργαζόμενους, όπως απαιτούν οι νόμοι της Καλιφόρνια.

Ο συμβιβασμός δεν εντάσσεται στην συμφωνία του 2008, κατά την οποία η Wal-Mart πληρωσε συνολικά μέχρι και 640 εκατ. δολάρια για να κλείσει με συμβιβασμό 63 δημόσιες μαζικές προσφυγές, όπου κατηγορείτο ότι στέρησε μισθούς από εργαζομένους.

Τα 86 εκατ. δολ. του τωρινού συμβιβασμού αντιστοιχούν σε δύο ημέρες λειτουργικά κέρδη μετά φόρων για την Wal-Mart.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v