Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει ταχύτητες η Wall χάρη σε Ισπανία, χρυσό

Το επενδυτικό ενδιαφέρον γύρω από την τιμή του χρυσού, τα ισπανικά μέτρα λιτότητας και τα τεχνολογικά κέρδη, εμπνέουν νέα δυναμική άνοδο στην Wall και προσφέρουν ώθηση στις ευρωαγορές.

Το έντονο ενδιαφέρον για μετοχές εταιριών που ασχολούνται με τον χρυσό και τα θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές, μετά την ανακοίνωση μέτρων λιτότητας στην Ισπανία, που καθησυχάζουν τους φόβους «ντόμινο» στην ευρωπαϊκή κρίση χρεών, λειτουργούν θετικά στην επενδυτική ψυχολογία και ωθούν υψηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τεχνολογικός κλάδος, με την Fidelity N.I. να εκτινάσσεται 4% μετά την προσφορά εξαγοράς της.

Στον αντίποδα, αρνητική είναι η επίδραση της έρευνας των εισαγγελικών αρχών στην Morgan Stanley, η μετοχή της οποίας υποχωρεί 5%.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,88% στις 10.843 μονάδες, ο S&P 0,91% στις 1.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,3% στις 2.393 μονάδες.

Η Barrick Gold και η Newmont Mining σημειώνουν άνοδο 1% και πλέον, μετά την αναρρίχηση του χρυσού σε επίπεδα ρεκόρ, στα 1.239 δολάρια ανά ουγκιά.

Η Achillion Pharmaceuticals εμφανίζει ράλι 13% μετά τα θετικά αποτελέσματα έρευνας για σκευάσματα της εταιρίας.

Η Blackstone Group υποχωρεί 2,5% μετά την φήμη ότι, σε συνεργασία με τις Thomas H. Lee και TPG Capital θέλει να αγοράσει την Fidelity National Information Services.

Ο τίτλος της Walt Disney υποχωρεί 2,8% κατόπιν κοινοποίησης των αποτελεσμάτων της, που αποδείχθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων.

Στα στατιστικά στοιχεία, ανακοινώθηκε διεύρυνση στο εμπορικό έλλειμμα Μαρτίου στα 40,42 δισ. δολάρια.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στις περισσότερες ευρωαγορές, χάρη στα καλά τραπεζικά αποτελέσματα, και τα μέτρα συγκράτησης του ελλείμματος στην ισπανική οικονομία.

Τα κέρδη επιταχύνονται μετά την πολύ καλή πορεία της Wall Street και αυτή την ώρα ο δείκτης FTSE εμφανίζει κέρδη 0,98%, στις 5362 μονάδες ο DAX ανακάμπτει 2,55% στις 6.159, ενώ ο CAC σημειώνει άνοδο της τάξης του 1,54%, στις 3.728 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v