Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cisco: Άνοδος 63% στα κέρδη γ΄τριμήνου

Παρά τα εντυπωσιακά κέρδη γ’ τριμήνου ο κορυφαίος τεχνολογικός όμιλος Cisco Systems δεν ικανοποίησε την αγορά με τις προβλέψεις του, με αποτέλεσμα την πτώση κατά 4,6% της μετοχής του.

Cisco: Άνοδος 63% στα κέρδη γ΄τριμήνου
Παρά τα εντυπωσιακά κέρδη γ’ τριμήνου ο κορυφαίος τεχνολογικός όμιλος Cisco Systems δεν ικανοποίησε την αγορά με τις προβλέψεις του, με αποτέλεσμα την πτώση κατά 4,6% της μετοχής του στις μετασυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Τα κέρδη γ’ τριμήνου του έτους χρήσης 2009-2010 διαμορφώθηκαν στα 2,19 δισ. δολάρια ή 37 σεντς ανά μετοχή. Εξαιρουμένων εκτάκτων αναγκών τα κέρδη έφθασαν στα 42 σεντς ανά μετοχή, ήτοι υψηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών –βάσει δημοσκόπησης του Bloomberg- που τα τοποθετούσαν στα 39 σεντς.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 27% φθάνοντας στο επίπεδο ρεκόρ των 10,4 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα αγγίξουν τα 10,2 δισ. δολάρια.

Για το τρέχον τρίμηνο ο επικεφαλής της Cisco Systems κ. John Chambers προέβλεψε ότι οι πωλήσεις θα είναι τουλάχιστον 10,7 δισ. δολάρια, ελαφρώς χαμηλότερες από τη μέγιστη πρόβλεψη της αγοράς που τις τοποθετεί στα 11 δισ. δολάρια. Ο κύκλος εργασιών στο δ’ τρίμηνο θα ενισχυθεί μεταξύ 25% και 28%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v