Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντείνουν τις έρευνες σε τράπεζες οι ΗΠΑ

Οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές αλλά και οι αρχές ελέγχου αγορών διευρύνουν τις έρευνές τους στις αμερικανικές τράπεζες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν παραπλάνησαν τους επενδυτές σε τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια.

Εντείνουν τις έρευνες σε τράπεζες οι ΗΠΑ
Οι αμερικανικές εισαγγελικές αρχές αλλά και οι αρχές ελέγχου αγορών διευρύνουν τις έρευνές τους στις αμερικανικές τράπεζες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν παραπλάνησαν τους επενδυτές σε τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Wall Street Journal".

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, οι αμερικανικές αρχές ελέγχουν εκτενώς για το συγκεκριμένο θέμα την JP Morgan Chase, τη Citigroup, την Deutsche Bank, τη UBS, την Goldman Sachs και τη Morgan Stanley.

Μάλιστα, η έρευνα εξετάζει κατά πόσον τα συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά ιδρύματα μπορούν να διωχθούν σε βαθμό κακουργήματος, καθώς υπάρχει η υπόνοια ότι δεν ενημέρωσαν ορθά τους επενδυτές για παράγωγα προϊόντα που αφορούσαν σε τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια.

Σύμφωνα με τη "WSJ", οι έρευνες βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και οι αρχές συγκεντρώνουν στοιχεία ώστε να αποφασίσουν εάν μπορούν να προχωρήσουν σε διώξεις.

Παράλληλα, η Εισαγγελία της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι εξετάζει οκτώ τράπεζες -Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Citigroup, Credit Suisse Group, Deutsche Bank, Credit Agricole και Merrill Lynch- για την πιθανότητα να έδωσαν στους οίκους αξιολόγησης ψεύτικα στοιχεία σχετικά με τιτλοποιημένα στεγαστικά προϊόντα και ως εκ τούτου να τους οδήγησαν σε "φουσκωμένες" αξιολογήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v