Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υπερατλαντικές πιέσεις στην Wall Street

H προσφυγή των επενδυτών στα "καταφύγια" εν μέσω των φόβων για τις επιπτώσεις των δημοσίων χρεών στην ανάπτυξη, ασκεί έντονες πιέσεις στα χρηματιστήρια και στις δύο όχθες του Ατλαντικού.

H προσφυγή των επενδυτών στα «καταφύγια» εν μέσω των φόβων για τις επιπτώσεις των δημοσίων χρεών στην ανάπτυξη, ασκεί έντονες πιέσεις στα χρηματιστήρια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,2% στις 10.654 μονάδες, ο S&P 1,58% στις 1.139 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,79% στις 2.351 μονάδες.

Τα νομικά προβλήματα κορυφαίων τραπεζών στην Αμερική και την Ευρώπη, με τις έρευνες για κατηγορίες εξαπάτησης επενδυτών και τις νέες ρυθμίσεις για τις προμήθειες σε πιστωτικές/χρεωστικές κάρτες, ασκούν σημαντικές πιέσεις στις τράπεζες.

Η American Express υποχωρεί 2,1%, η Bank of America 1,5% και η J.P. Morgan 2,1%.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις και στις τεχνολογικές εταιρίες, καθως οι επενδυτές αποφεύγουν τα πιο ριψοκίνδυνα ενεργητικά. Η Intel εμφανίζει πτώση 1,8% ενώ η Hewlett-Packard 1,9% και η Cisco 1,5%.

Τα μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις ειχαν μικτή επίδραση, καθώς ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα, αλλά χειρότερα από του προηγούμενου μήνα.

Η μετοχή της αλυσίδας λιανικής Nordstrom υποχωρεί 4% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

Οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίστηκαν έντονες. Το ευρώ διολίσθησε κάτω από το 1,24 δολ. για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο 2008, ενώ ο βασικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Ισπανίας έκλεισε με πτώση 6,6% και η Πορτογαλίας 4%.

Ο δείκτης FTSE εμφάνισε πτώση 3%, ο DAX 3,13%, ενώ ο CAC 4,7%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v