Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεων συνέχεια στην Wall Street

Πιέσεις επικρατούν στην Wall, καθώς τα στατιστικά στοιχεία συνεχίζουν να φωτογραφίζουν συγκρατημένη ανάκαμψη στις ΗΠΑ και οι επενδυτές συνεχίζουν να φοβούνται για την ευρωζώνη. Πτώση τραπεζών, τεχνολογίας.

Πιέσεις επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα στατιστικά δεδομένα συνεχίζουν να φωτογραφίζουν συγκρατημένη ανάκαμψη στην οικονομία των ΗΠΑ.

Τα νομικά προβλήματα κορυφαίων τραπεζών στην Αμερική και την Ευρώπη, με τις έρευνες για κατηγορίες εξαπάτησης επενδυτών εξακολουθούν να ασκούν πιέσεις στις τράπεζες.

Οι συνεχιζόμενες ανησυχίες για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη, επίσης επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 1,2% στις 10.654 μονάδες, ο S&P 1,58% στις 1.139 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,79% στις 2.351 μονάδες.

Οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι εμφανίζουν έντονη πτώση, εξαιτίας έγκρισης σειράς μέτρων από την αμερικανική Γερουσία, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του κλάδου. Η American Express υποχωρεί 2,1%, η Bank of America 1,5% και η J.P. Morgan 2,1%.

Σημαντικές είναι οι πιέσεις και στις τεχνολογικές εταιρίες, καθως οι επενδυτές αποφεύγουν τα πιο ριψοκίνδυνα ενεργητικά. Η Intel εμφανίζει πτώση 1,8% εν ώ η Hewlett-Packard 1,9% και η Cisco 1,5%.

Τα μεγέθη για τις λιανικές πωλήσεις ειχαν μικτή επίδραση, καθώς ήταν ελαφρώς καλύτερα από τα αναμενόμενα, αλλά χειρότερα από του προηγούμενου μήνα.

Η μετοχή της αλυσίδας λιανικής Nordstrom υποχωρεί 4% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προβλέψεις.

Οι πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζονται. Το ευρώ διολίσθησε κάτω από το 1,25 δολ. για πρώτη φορά από τον Μάρτιο 2009, ενώ ο βασικός δείκτης στο χρηματιστήριο της Ισπανίας υποχωρεί 3,8% και της Πορτογαλίας 3,03%.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει πτώση 1,96%, ο DAX 1,36%, ενώ ο CAC 2,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v