Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ανεργία συγκρατεί την Wall Street

Συγκεντρώνοντας δυνάμεις μετά το καλύτερο 3ήμερο σε 10 μήνες, η Wall κινείται με ήπια πτώση, καθώς τα στοιχεία για την απασχόληση καλύπτουν την θετική επίδραση από το μεγάλο τεχνολογικό deal της Sony.

Μετά τα μικτά πρόσημα στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες της Wall Street στρέφονται πτωτικά, συγκεντρώνοντας δυνάμεις μετά το καλύτερο 3ήμερο σε 10 μήνες για το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Τα υποτονικά μεγέθη για την αγορά εργασίας υπενθύμισαν τις δυσκολίες που υπάρχουν στην απασχόληση, καλύπτοντας το θετικό κλίμα από το μεγάλο τεχνολογικό deal και άλλες συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με ήπια διόρθωση, στράφηκαν σε ήπια ανοδικά πρόσημα στη συνέχεια και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,24% στις 10.871 μονάδες, ο S&P 0,41% στις 1.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,56% στις 2.411 μονάδες.

Οι πολλές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον, ενώ υπό πίεση παραμένει ο τραπεζικός κλάδος, καθώς κλιμακώνονται οι εισαγγελικές έρευνες για τις ευθύνες μεγάλων τραπεζών στην διεθνή χρηματοπιστωτική κρίση.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκεται ο τεχνολογικός κλάδος, μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας εξαγοράς της αμερικανικής Sybase που ενισχύεται 15%, από την γερμανική SAP.

Τα σημερινά στατιστικά στοιχεία έχουν μάλλον αρνητική επίπτωση, καθώς ο αριθμός των νέων επιδομάτων ανεργίας μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο αριθμός του συνόλου των επιδοτούμενων αυξήθηκε.

Πιέσεις εκδηλώνονται στους τίτλους τραπεζών που έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο των αμερικανικών αργών για εξαπάτηση επενδυτών στο πλαίσιο της κρίσης των στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι Goldman Sachs, Morgan Stanley, UBS, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank, Credit Agricole και η Merrill Lynch της Bank of America, περιλαμβάνονται στην έρευνα.

Κατά τα λοιπά από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Cisco υποχωρεί σχεδόν 2% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, που ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις.

Η Sony ενισχύεται και στις αμερικανικές συναλλαγές, μετά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων οικονομικού δ΄τριμήνου.

Οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις των σκληρών μέτρων λιτότητας στην ανάπτυξη της Ευρώπης, πίεσαν το ευρώ σε χαμηλό μιας εβδομάδας έναντι του δολαρίου. Το ενιαίο νόμισμα υποχώρησε έως το 1,2552 δολ.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στο κλείσιμο των ευρωαγορών, με τα εύρωστα εταιρικά αποτελέσματα μεγάλων επιχειρήσεων όπως η BT και η Sainsbury να προσφέρουν στήριξη στις περισσότερες «μεγάλες αγορές.»

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,93%, ο DAX με κέρδη 1,11%, ενώ ο CAC τερμάτισε με μικρή πτώση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v