Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα εμπορεύματα πιέζουν την Wall χαμηλότερα

Δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις και εταιρικές προβλέψεις, καθώς και η «βουτιά» πετρελαίου και μετάλλων, πιέζουν τη Wall χαμηλότερα επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Μικτό κλείσιμο ευρωαγορών.

Δυσμενείς στατιστικές ανακοινώσεις και εταιρικές προβλέψεις ασκούν πιέσεις στην Wall Street, που κινείται πτωτικά επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Οι ανησυχίες για την ανάπτυξη στις οικονομίες της Ευρώπης και την Κίνα επέτειναν τις πιέσεις, επιφέροντας έντονες απώλειες στα εμπορεύματα, ενώ το ευρώ διολίσθησε στα χαμηλότερα επίπεδα 4 ετών έναντι του δολαρίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με στήριξη από τα θετικά πρόσημα που επικρατούσαν στις ευρωαγορές και μια νέα σειρά από εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Μετά τα αρχικά θετικά πρόσημα, οι κινήσεις των βασικών δεικτών έγιναν μικτές, ενώ στην συνέχεια επικράτησαν τα αρνητικά πρόσημα, που ξεπερνούν το -1% για τους τρείς κύριους δείκτες.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 1,35% στις 10.474 μονάδες, ο S&P 1,46% στις 1.119 μον., ενώ ο Nasdaq 1,47% στις 2.312 μονάδες.

Ο βασικός δείκτης στην Σαγκάη διολίσθησε 5% εξαιτίας φόβων για επιβολή αυξήσεων στο κόστος δανεισμού και μέτρων συγκράτησης της ανάπτυξης.

Οι φόβοι για τα χρέη των ασθενέστερων ευρωπαϊκών οικονομιών εξακολουθούν να δυναστεύουν την επενδυτική ψυχολογία, αλλά πάντως τα χρηματιστήρια της Ευρώπης κινήθηκαν σήμερα υψηλότερα, με στήριξη και από τους τραπεζικούς τίτλους.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε πρακτικώς αμετάβλητος, ο DAX με κέρδη 0,17%, ενώ CAC με απώλειες 0,47%.

Το ευρώ διολίσθησε σε χαμηλό 4 ετών, αλλά ανέκαμψε αυτή την ώρα και κινείται περί τα 1,23 δολάρια.

Οι φόβοι συγκράτησης της ανάπτυξης και στις αναδυόμενες οικονομίες άσκησαν έντονες πιέσεις στα εμπορεύματα, με το πετρέλαιο να διολισθαίνει κάτω από τα 70 δολάρια και τον χαλκό να «βουλιάζει» 5%.

Στην αμερικανική αγορά, η General Motors επέστρεψε στο α΄τρίμηνο σε κερδοφορία και έκανε πρόβλεψη για επιστροφή σε κερδοφορία στο σύνολο του οικονομικού έτους.

Η μετοχή της Lowe διολισθαίνει 2% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών 3% αλλά επιφυλακτικών προβλέψεων για την συνέχεια. Το δυσμενές outlook της εταιρίας βελτίωσης κατοικίας επηρεάζει ιδιαίτερα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Από το στατιστικό μέτωπο, ο δείκτης μεταποίησης Empire μειώθηκε κάθετα στο 19,1 τον Μάιο στις ΗΠΑ από 31,86 στην προηγούμενη μέτρηση.

Σημαντική είναι η δραστηριότητα στις εξαγορές και συγχωνεύσεις για μια ακόμη συνεδρίαση.

Η Prudential έλαβε έγκριση για την εξαγορά του βραχίονα AIA της AIG.

Η ιαπωνική Astellas Pharma ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την αμερικανική βιοτεχνολογική OSI Pharmaceuticals.

Η Man Group ανακοίνωσε ότι θα εξαγορά την ομοειδή εταιρία διαχείρισης hedge fund, GLG Partners προς 1,6 δισ. δολ.

Τέλος, η Universal Health επιβεβαίωσε ότι θα εξαγοράσει την εταιρία ψυχιατρικών εγκαταστάσεων Psychiatric Solutions.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v