Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Αγόρασε κρατικά ομόλογα 16,5 δισ. ευρώ

Η ΕΚΤ αποκάλυψε ότι αγόρασε κρατικά ομόλογα οικονομιών της ευρωζώνης ύψους 16,5 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

ΕΚΤ: Αγόρασε κρατικά ομόλογα 16,5 δισ. ευρώ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποκάλυψε ότι αγόρασε κρατικά ομόλογα οικονομιών της ευρωζώνης ύψους 16,5 δισ. ευρώ την περασμένη εβδομάδα, την πρώτη εβδομάδα εφαρμογής του νέου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει ταχεία δημοπρασία στις 18 Μαΐου για εβδομαδιαίες καταθέσεις, προκειμένου να απορροφήσει την πλεονάζουσα ρευστότητα που δημιουργούν οι αγορές ομολόγων από μέρους της.

Στόχος της ΕΚΤ είναι με τις ταχείες δημοπρασίες να εξουδετερώσει τις επιπτώσεις του νέου προγράμματος αγορών ομολόγων και να καθησυχάσει τις ανησυχίες για δημιουργία πληθωρισμού.

Η παρέμβαση κινήθηκε στα χαμηλότερα επίπεδα της κλίμακας που περίμεναν οι αναλυτές, αλλά σε κάθε περίπτωση πρόκειται για πρωτοφανή κίνηση παρέμβασης από την ΕΚΤ, προκειμένου να εκτονωθεί η κρίση.

Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες, πάντως είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι αγορές 16,5 δισ. ευρώ επικεντρώθηκαν στα ομόλογα των κρατών που έχουν υποστεί τα περισσότερα πλήγματα από την κρίση - και ειδικά της Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v