Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα η Wall λόγω τεχνολογίας

Αν και ξεκίνησε ανοδικά την συνεδρίαση, η Wall εμφανίζει στη συνέχεια μικτή εικόνα, εξαιτίας της τεχνολογικής διόρθωσης, της πτωτικής πορείας του ευρώ και των φημών για τα επιτόκια. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Αν και ξεκίνησαν ανοδικά την συνεδρίαση, οι βασικοί δείκτες της Wall Street εμφανίζουν στη συνέχεια μικτά πρόσημα, εξαιτίας της τεχνολογικής διόρθωσης, της πτωτικής πορείας του ευρώ και των φημών για τα αμερικανικά επιτόκια.

Η κίνηση του ευρωπαϊκού νομίσματος θεωρείται από τους Αμερικανούς επενδυτές «βαρόμετρο» για την οικονομική υγεία της ευρωζώνης και επιπλέον, η πτωτική πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος δεν εξυπηρετεί την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγών των αμερικανικών επιχειρήσεων.

Η διορθωτική εικόνα στην τεχνολογία συμβάλλει, σύμφωνα με τους παρατηρητές, στο πτωτικό γύρισμα. Αρνητικά επιδρά στην επενδυτική ψυχολογία η άποψη αρκετών αναλυτών ότι η Fed δεν θα επηρεαστεί από τα προβλήματα της ευρωζώνης και θα αυξήσει τα επιτόκια στο β΄εξάμηνο του έτους.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε θετικά χάρη στα καλά στατιστικά και εταιρικά νέα και την θετική πορεία στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones διαμορφώνεται με μικρή άνοδο στις 10.628 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,19% στις 1.134 μονάδες, ενώ ο ο Nasdaq 0,64% στις 2.339 μονάδες.

Η μετοχή της Home Depot κερδίζει 1% και της Wal Mart 1,5% καθώς οι δύο κολοσσοί του αμερικανικού εμπορίου ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα των αναμενόμενων.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 2,1% ακολουθώντας την ευρύτερη τραπεζική ανάκαμψη.

Η Alcoa και η Exxon Mobil αποκομίζουν κέρδη, στον απόηχο της ανάκαμψης των τιμών μετάλλων και πετρελαίου.

Στον αντίποδα, η Fidelity National Information υποχωρεί 6,5% μετά τις φήμες απόσυρσης του ενδιαφέροντος εταιριών private-equity για την εξαγορά της.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν καλές εξελίξεις από το κρίσιμο μέτωπο των κατασκευών, με αύξηση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών 5,8%, στα υψηλότερα επίπεδα 1,5 έτους.

Με άνοδο έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από δύο συνεδριάσεις απωλειών, καθώς οι φόβοι για την κρίση χρεών στην ευρωζώνη εκτονώθηκαν αρκετά, όταν η Ελλάδα έλαβε κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να πληρώσει τα άμεσα χρέη της.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν οι τράπεζες και ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,85%, ο DAX με κέρδη 1,47%, ενώ ο CAC 2,08% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v