Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ωθηση από στατιστικά - εταιρικά νέα στη Wall

Καλά στατιστικά και εταιρικά νέα στηρίζουν την Wall Street σε συνέχιση της ανοδικής τάσης που επικράτησε την τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης. Ανάκαμψη σε πετρέλαιο, μέταλλα. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Καλά στατιστικά και εταιρικά νέα στηρίζουν σε άνοδο το αμερικανικό χρηματιστήριο, ενώ θετικά αντιδρούν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς εκτονώνονται οι φόβοι για συγκράτηση της ανάπτυξης στην Ευρώπη εξαιτίας των δημοσιονομικών μέτρων.

Διατηρώντας την ανοδική τάση της τελευταίας ώρας της χθεσινής συνεδρίασης, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,68% στις 10.697 μονάδες, ο S&P 0,76% στις 1.145 μονάδες, ενώ ο ο Nasdaq 0,78% στις 2.372 μονάδες.

Η μετοχή της Home Depot κερδίζει 1% και της Wal Mart 1,5% καθώς οι δύο κολοσσοί του αμερικανικού εμπορίου ανακοίνωσαν κέρδη καλύτερα των αναμενόμενων.

Η μετοχή της Citigroup ενισχύεται 2,1% ακολουθώντας την ευρύτερη τραπεζική ανάκαμψη.

Η Alcoa και η Exxon Mobil αποκομίζουν κέρδη, στον απόηχο της ανάκαμψης των τιμών μετάλλων και πετρελαίου.

Στον αντίποδα, η Fidelity National Information υποχωρεί 6,5% μετά τις φήμες απόσυρσης του ενδιαφέροντος εταιριών private-equity για την εξαγορά της.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκαν καλές εξελίξεις από το κρίσιμο μέτωπο των κατασκευών, με αύξηση στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών 5,8%, στα υψηλότερα επίπεδα 1,5 έτους.

Θετικά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι επενδυτές συμπεραίνουν ότι τα μέτρα στήριξης της Ε.Ε. ενδεχομένως να αποτρέψουν μια βαθύτερη κρίση στην ευρωζώνη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 1,2%, ο DAX 1,59%, ενώ ο CAC 2,36%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v