Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρήκε στήριξη στις 10.000 ο Dow -Ανοδος Wall

Στήριξη στις 10.000 μονάδες του Dow και το χαμηλό Μαΐου του S&P, συναντά η Wall, που αυτή την ώρα «μαζεύει» τις αρχικές βαθιές απώλειες και κινείται σταθεροποιητικά ή και θετικά. Περιορίζεται η πτώση στις ευρωαγορές.

Στήριξη στις 10.000 μονάδες του Dow και το χαμηλό Μαΐου του S&P, συναντά η Wall Street, που αυτή την ώρα «μαζεύει» όλες τις αρχικές απώλειες της συνεδρίασης και κινείται σταθεροποιητικά ή και πρόσκαιρα με θετικά πρόσημα, καθώς οι επενδυτές ανακαλύπτουν αγοραστικές ευκαιρίες μετά την πρόσφατη πτώση, ειδικά στις τράπεζες.

Μετά την χθεσινή βουτιά, που έστειλε τους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου σε διορθωτικά εδάφη με διάρρηξη τεχνικών επιπέδων στήριξης, οι αγορές άνοιξαν με σημαντικές απώλειες, και ο Dow διολίσθησε κάτω από τις 10.000 μονάδες, ενώ ο δείκτης Standard & Poor’s κοντά στο φράγμα των 1.060 μονάδων, τον «πάτο» που έπιασε κατά την διάρκεια του ανεξήγητου «στιγμιαίου κραχ» της 6ης Μαΐου.

Οι απώλειες "μαζεύτηκαν" όμως από το πρώτο μισάωρο της συνεδρίασης και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,15% στις 10.085 μονάδες, ο S&P 0,43% στις 1.076 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,57% στις 2,217 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος.

Αναλυτής αναφέρει στο πρακτορείο MarketWach, όσον αφορά την πρόσφατη "βουτιά": «Μέσα σε όλη την αναταραχή λόγω ευρώ, οι αγορές δεν είχαν συγκεντρώσει αρκετό ενδιαφέρον στην ταχεία εξαφάνιση του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και ευρωζώνη. Οι δομικοί δείκτες τιμών καταναλωτή και στις δύο όχθες του Ατλαντικού κινούνται κάτω από το 1% και βρισκόμαστε μόλις μια κυκλική στροφή πριν συμβαδίσουμε με την Ιαπωνία σε αποπληθωρισμό

Η αιφνίδια διολίσθηση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος της Γερμανίας και η πτώση ευρωπαϊκού δείκτη ΡΜΙ σε χαμηλό τριών μηνών, συμβάλλουν στην διατήρηση έντονων πιέσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Το ευρώ πάντως ανακάμπτει και κινείται στο 1,25 δολ., καθώς οι επενδυτές φαίνεται ότι κρίνουν πως εξαντλήθηκαν τα περιθώρια πτώσης.

Μετά την αμερικανική ανάκαμψη, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια (και ιδίως τα "μικρά") περιορίζουν την πτώση και ο δείκτης Eurofirst 300 υποχωρεί 1,1%.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,59%, ο DAX 2,05%, ενώ ο CAC 1,72%.

Στη Νέα Υόρκη, πιέσεις επικράτησαν αρχικά στον τραπεζικό κλάδο, μετά την έγκριση νομοθεσίας για την μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου από την αμερικανική Γερουσία.

Κατά τα λοιπά, η Dell υποχωρεί πάνω από 3%, καθώς κάποια μεγέθη στα αποτελέσματα τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Πιέσεις επικρατούν και στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τις δυσμενείς προοπτικές που σκιαγράφησαν Brocade Communications Systems και Salesforce.com.

Ο τίτλος της Abbott Laboratories αντιδρά με ήπια πτώση στην απόφαση εξαγοράς της ινδικής Piramal Healthcare προς 3,7 δισ. δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v