Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη Δανία το καλύτερο επενδυτικό "καταφύγιο"

Τα κρατικά ομόλογα της Δανίας αποδεικνύονται καλύτερο επενδυτικό καταφύγιο από τα γερμανικά Treasuries ή τα γερμανικά bunds, ενώ οι μετοχές της είναι κορυφαίες μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών.

Στη Δανία το καλύτερο επενδυτικό καταφύγιο
Τα κρατικά ομόλογα της Δανίας αποδεικνύονται καλύτερο επενδυτικό καταφύγιο από τα γερμανικά Treasuries ή τα γερμανικά bunds, ενώ οι μετοχές της είναι κορυφαίες μεταξύ των ανεπτυγμένων αγορών, καθώς η ευρωπαϊκή κρίση ωθεί τους επενδυτές σε έθνη με χαμηλούς συντελεστές ελλειμμάτων.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, τα ομόλογα της Δανίας που λήγουν σε πάνω από ένα έτος, έχουν δημιουργήσει τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ όλων των κρατικών ομολόγων ανεπτυγμένων οικονομιών εφέτος, με άνοδο 7,1% με βάση τους δείκτες που καταρτίζουν το Bloomberg και η ένωση European Federation of Financial Analysts Societies. Η απόδοση είναι καλύτερη από το 3,74% των αμερικανικών ομολόγων και 5,6% των γερμανικών χρεογράφων.

Τα δανειακά βάρη της Δανίας κινούνται στο μισό του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πρόγραμμα πώλησης ομολόγων για φέτος έχει ήδη καλυφθεί κατά σχεδόν 90%. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Κοπεγχάγης, ενώ τω μεταξύ, ο OMX 20, έχει αποκομίσει κέρδη 13% φέτος.

Το yield της έκδοσης - αναφοράς που λήγει το 2019 μειώθηκε χθες 10 μονάδες βάσης ή 0,10 ποσοστιαίες μονάδες, στο 2,78%. Κινείτο στο 3,84% πέρσι. Συγκριτικά, το yield στο αντίστοιχο bund υποχώρησε 8 μονάδες βάσης χθες στο 2,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v