Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα έδωσε "φτερά" στη Wall Street

Ράλι στη Wall μετά τη διάψευση από Κίνα και Κουβέιτ ενδεχόμενης μείωσης του ανοίγματός τους σε ομόλογα της ευρωζώνης. Άλμα 4,2% για το πετρέλαιο, ισχυρή ανάκαμψη πάνω από τα 1,23 δολ. για το ευρώ.

Ράλι στη Wall μετά τη διάψευση από την Κίνα ενδεχόμενης μείωσης του ανοίγματός της σε ομόλογα της ευρωζώνης. Άλμα 4,2% για την τιμή του πετρελαίου, ισχυρή ανάκαμψη πάνω από τα 1,23 δολ. για το ευρώ. Κέρδη στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η διάψευση από την Κίνα ενδεχόμενης μείωσης του ανοίγματός της σε ομόλογα της Ευρωζώνης- φήμη που στην προηγούμενη συνεδρίαση πίεσε κάτω από τις 10.000 μονάδες των Dow- ώθησε σήμερα σε ισχυρή ανάκαμψη το ευρώ έναντι του δολαρίου, μετρίασε τις ανησυχίες των επενδυτών για την δημοσιονομική κρίση εντός της ευρωζώνης και εκτόξευσε τους δείκτες της Wall.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας χαρακτήρισε "άνευ βάσης" το δημοσίευμα των "Financial Times" σύμφωνα με το οποίο η State Administration of Foreign Exchange (Safe) επανεξετάζει την έκθεσή της σε ομόλογα ευρωπαϊκών χωρών και κυρίως των "αδύναμων οικονομιών" της ευρωζώνης, δηλαδή της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιρλανδίας, της Ιταλίας και της Πορτογαλίας.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Avalon Partners, Peter Cardillo, "ενδεχόμενη επιβεβαίωση του δημοσιεύματος θα προκαλούσε νέα βουτιά στο ευρώ και “ελεύθερη πτώση” στα διεθνή χρηματιστήρια. Ωστόσο επισημαίνει ότι θα συνεχιστούν οι πιέσεις στις αγορές από τις εντεινόμενες ανησυχίες των επενδυτών για τα δημοσιονομικά προβλήματα εντός της ευρωζώνης".

Νέα ισχυρή άνοδος 4,2% για την τιμή του πετρελαίου στα 74,5 δολάρια με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να κερδίζουν 3,2% και 3% αντίστοιχα.

Κέρδη και για τον τραπεζικό κλάδο με την Citigroup να ενισχύεται λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης 3,6%, τη Bank of America 3,8% και τη Wells Fargo 3,9%.

Στον αντίποδα μικτό αντίκτυπο στην αγορά είχε η ανακοίνωση επιβράδυνσης του ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο στις ΗΠΑ και η μικρότερη της αναμενόμενης μείωσης των αιτήσεων επιδομάτων ανεργίας.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της κερδίζει 3,5% στα 22,87 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 6,7% στα 2,54 δολάρια. Κέρδη 4,2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 4,2 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 2,19% στις 10.193,08 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 3,29% στις 1.103,08 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 3,73% στις 2.277,68 μονάδες.

Νέα ισχυρή άνοδος για τους ευρωπαικούς δείκτες καθώς ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 3,12% στις 5.195,17 μονάδες, ο DAX 3,11% στις 5.937,14 μονάδες, ενώ ο CAC 3,42% στις 3.525,31 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v