Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια κέρδη για τον Dow Jones

Η συνέχιση των καλών ειδήσεων από το οικονομικό μέτωπο ανατρέπει το πτωτικό διεθνές χρηματιστηριακό κλίμα οδηγώντας σε κέρδη 1% και πλέον τη Wall και σε σταθεροποίηση στο «παρά 5» τις ευρωαγορές.

Η αναρρίχηση των συμβολαίων προπώλησης κατοικιών στα υψηλότερα επίπεδα 6 μηνών, τονώνει τις εκτιμήσεις για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας και στηρίζει σε αποφασιστική θετικη αντίδραση την Wall Street.

Σε αντίθεσης με τις πτωτικές τάσεις στα διεθνή χρηματιστήρια, η αγορά της Νεας Υόρκης εμφανίστηκε "αποφασισμένη" από νωρίς, δηλαδή από τις προσυνεδριακές συναλλαγές στις αγορές παραγώγων, για θετική αντίδραση.

Τα κέρδη επιταχύνθηκαν μετά την ευνοϊκή στατιστική ανακοίνωση από το μέτωπο της αγοράς ακινήτων και ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,08% στις 10.132 μονάδες, ο S&P 1,3% στις 1.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,4% στις 2.253 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε χθες με απώλειες, αν και κινήθηκε με μικτά πρόσημα στο μεγαλύτερο διάστημα της συνεδρίασης, αντλώντας στήριξη από τα ικανοποιητικά στατιστικά δεδομένα της ημέρας.

Το ενδιαφέρον σήμερα είναι στραμμένο στα μεγέθη για τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών και τις μηνιαίες πωλήσεις αυτοκινήτων. Τα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών αυξήθηκαν κατά 6% τον Απρίλιο στις ΗΠΑ, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και κατά 22,4% σε ετήσια βάση, περισσότερο απ'όσο αναμενόταν.

Οι πωλήσεις της GM αυξήθηκαν 16,6% τον Μάιο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι γενικότερα οι σημαντικές στατιστικές ανακοινώσεις αυτής της εβδομάδας, που κορυφώνονται με τα στοιχεία για την ανεργία την Παρασκευή, θα ενισχύσουν την εικόνα της βιώσιμης ανάκαμψης στην αμερικανική οικονομία.

Η American International Group διολισθαίνει 2,5% μετά την επίσημη εγκατάλειψη της Prudential να εξαγοράσει τις ασιατικές επιχειρήσεις της AIG.

Οι πιέσεις συνεχίστηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μέχρι την αποφασιστική επιβολή θετικών προσήμτων στην Νέα Υόρκη, που στήριξε σε μάζεμα των απωλειών την Ευρώπη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,23% χαμηλότερα στις 5.151,32 μονάδες, ο DAX αμετάβλητος στις 5.981,20 μονάδες, ενώ ο CAC με ανεπαίσθητη πτώση 0,05% στις 3.501,5 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια της Ασίας, με πτώση 1,1% έκλεισε ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο, μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού κ. Yukio Hatoyama, που «μέτρησε» μόλις 9 μήνες στην ηγεσία της χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v