Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία επανέφεραν την αισιοδοξία στους επενδυτές για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Τριψήφια κέρδη για τον Dow. Οριακές απώλειες στις ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων μακροοικονομικά στοιχεία επανέφεραν την αισιοδοξία στους επενδυτές για την πορεία ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Ενέργεια και τεχνολογία πρωταγωνιστές της ανόδου. Τριψήφια κέρδη για τον Dow.

Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street μετά τις διαδοχικές ισχυρές πιέσεις των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων.

Στην τόνωση του επενδυτικού αγοραστικού ενδιαφέροντος συντέλεσε τόσο η αύξηση κατά 6% στα προσύμφωνα πώλησης κατοικιών σε μηνιαία βάση (22,4% σε ετήσια) όσο και η σημαντική ενίσχυση στις πωλήσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά η General Motors ανακοίνωσε αύξηση 16,6% στις πωλήσεις τον Μαίο και η Ford αντίστοιχα αύξηση 23%.

Σημειώνεται ότι με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι αναλυτές τις στατιστικές ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας, με σημαντικότερη τα στοιχεία της ανεργίας την Παρασκευή. Όπως σημειώνουν οι αναλυτές τα στοιχεία αυτά είτε θα εδραιώσουν είτε θα απειλήσουν την εικόνα σταθερής ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Οριακή άνοδος 0,2% για την τιμή του πετρελαίου στα 72,86 δολ./βαρέλι με τον ενεργειακό κλάδο να ενισχύεται σημαντικά στη Wall. Ενδεικτικά, κέρδη 1,9% για τη μετοχή της Chevron και 2,1% για την Exxon Mobil.

Κέρδη και για τον τραπεζικό κλάδο με τους τίτλους των Citigroup και Bank of America να ενισχύονται 1,8% και 2,3% αντίστοιχα.

Στον τεχνολογικό κλάδο, άνοδος 2,5% για τη μετοχή της IBM, 1,2% της Apple και 1% για τη yahoo.

Στον αντίποδα συνεχίστηκαν και σήμερα οι πιέσεις στη μετοχή της AIG μετά και την επίσημη ανακοίνωση εγκατάλειψης της προσπάθειας της Prudential να εξαγοράσει τον Ασιατικό βραχίονα του Ασφαλιστικού Ομίλου.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της κερδίζει 3,5% στα 23,17 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 6% στα 2,49 δολάρια. Κέρδη 1% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 4,19 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε άνοδο 2,25% στις 10.249,61 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 2,59% στις 1.098,48 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 2,64% στις 2.281,07 μονάδες.

Οι πιέσεις συνεχίστηκαν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μέχρι την αποφασιστική επιβολή θετικών προσήμων στην Νέα Υόρκη, που στήριξε το μάζεμα των απωλειών στην Ευρώπη.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,23% στις 5.151,32 μονάδες, ο DAX αμετάβλητος στις 5.981,20 μονάδες, ενώ ο CAC με ανεπαίσθητη πτώση 0,05% στις 3.501,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v