Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall καθώς το ευρώ ανακάμπτει από τα χαμηλα 4 ετών έναντι του δολαρίου ενώ η BP φαίνεται να καταφέρνει να περιορίσει τη διαρροή πετρελαίου στο Μεξικανικό Κόλπο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Μικτά πρόσημα στη Wall καθώς το ευρώ ανακάμπτει από το χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου ενώ η BP φαίνεται να καταφέρνει να περιορίσει τη διαρροή πετρελαίου στο Μεξικανικό Κόλπο. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Ανακάμπτει το ευρώ από το χαμηλό 4 ετών έναντι του δολαρίου μετά τις καλύτερες των αναμενόμενων βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. Η αύξηση των βιομηχανικών παραγγελιών επανέφερε το αγοραστικό ενδιαφέρον στις ευρωαγορές περιορίζοντας τις αρχικές απώλειες και στήριξε την άνοδο στην έναρξη της συνεδρίασης της Wall Street.

Παράλληλα, η BP φαίνεται να περιορίζει τη διαρροή πετρελαίου στον Μεξικανικό Κόλπο καθώς ανακοίνωσε ότι το Σάββατο συγκέντρωσε 10.500 βαρέλια πετρελαίου, είδηση που ώθεί υψηλότερα του ενεργειακούς τίτλους των Chevron και Exxon Mobil κατά 1,5% και 1,2% αντίστοιχα.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο μετά τη νέα κλήτευση που δέχθηκε η Goldman Sachs από τις αρχές καθώς η διοίκηση του τραπεζικού ομίλου καθυστέρησε να καταθέσει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν σχετικά με την έρευνα που διεξάγεται για την στάση της Goldman την περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Απώλειες 1,3% για τη μετοχή της Citigroup, 2,15% για τη Bank of America και 0,8% για τη Goldman Sachs.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, η Wall εμφάνισε απώλειες άνω του 3% με τον Dow Jones να υποχωρεί κάτω από τις 10.000 μονάδες, καθώς η είδηση ότι η Ουγγαρία είναι κοντά στη χρεοκοπία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες των επενδυτών για την μετάσταση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και την επάρκεια του μηχανισμού στήριξης της Ε.Ε.

Στη Wall o Dow ενισχύεται μόλις 0,2% στις 9.951 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,35% στις 2.211 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq με κέρδη 0,2% στις 1.067 μονάδες.

Στην Ευρώπη ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 1,11% στις 5.069,06 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 με απώλειες 0,57% στις 5.904,95 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 χαμηλότερα 1,21% στις 3.413,72 μονάδες.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v