Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σταθερό ευρώ στηρίζει και την Wall Street

Με πηγή έμπνευσης την σταθερότητα στην αγορά του ευρώ, η Wall Street ακολουθεί τα διεθνή χρηματιστήρια σε υψηλότερα επίπεδα, παρά την υποβάθμιση της Ελλάδας αλλά και της ΒΡ. Ικανοποιητικές οι στατιστικές ανακοινώσεις.

Χάρη στο σταθερό ευρώ, που το τελευταίο διάστημα αποτελεί, σύμφωνα με τους αναλυτές, το βασικό βαρόμετρο για την ανίχνευση των επενδυτικών διαθέσεων έναντι του κινδύνου, το αμερικανικό χρηματιστήριο ακολουθεί τις διεθνείς αγορές σε υψηλότερα επίπεδα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,55% στις 10,246 μονάδες, ο S&P 0,61% στις 1.096 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,71% στις 2.260 μονάδες.

Η εύρωστη ζήτηση για τις σημερινές ομολογιακές εκδόσεις στην Ευρώπη βοηθά το ευρώ στα σταθεροποιητική εικόνα και αποτρέπει τις πιέσεις από την νέα υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από την Moody’s, η οποία δείχνει ότι είχε προεξοφληθεί στις αγορές.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, παρά την ελληνική υποβάθμιση αλλά και την έντονη πτώση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW στην Γερμανία. Με σημαντικά κέρδη στους τραπεζικούς κλάδους, ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,42%, ο DAX 0,53%, ο CAC 0,68%.

Η ανακοίνωση ήπιων στατιστικών εξελίξεων στις ΗΠΑ συνεισφέρει στα θετικά πρόσημα στην Wall Street. Ο δείκτης τιμών εισαγωγών τον Μάιο μειώθηκε 0,6% στις ΗΠΑ, ενώ ο δείκτης μεταποίησης Empire βελτιώθηκε ελαφρώς στο 19,6% τον Ιούνιο.

Η μετοχή της BP συνεχίζει να διολισθαίνει μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Fitch, εξαιτίας ανησυχιών για βραχυπρόθεσμα προβλήματα πληρωμών, στο πλαίσιο της καταστροφικής πετρελαϊκής διαρροής στον Κόλπο του Μεξικό.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα τριμηνιαία αποτελέσματα της Best Buy, που θα δώσουν ενδείξεις για τις διαθέσεις του Αμερικανού καταναλωτή.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέρον ο τίτλος της News Corp. της οποίας της προσφοράς πλήρους εξαγοράς απέρριψε η BSkyB.

Ο τίτλος της Hershey αντιδρά θετικά στην περικοπή του 5% του εργατικού δυναμικού της, στο πλαίσιο προγράμματος αναδιοργάνωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v