Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπιες διακυμάνσεις στη Wall Street

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στη Wall μετά τα χθεσινά κέρδη. Μικτά μηνύματα από την οικονομία, υποβαθμίσεις προβλέψεων από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς FedEx και Nokia. Κέρδη ευρωαγορών επί 6η συνεδρίαση.

Σταθεροποιητική εικόνα μετά τα υψηλά τεσσάρων εβδομάδων επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με μικτά μηνύματα από την αμερικανική οικονομία και κλαδικές πιέσεις λόγω των υποβαθμίσεων προβλέψεων από τους επιχειρηματικούς κολοσσούς FedEx (-3%) και Nokia (-8%).

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,11% στις 10.392 μονάδες, ο S&P 0,05% στις 1.114 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,09% στις 2.307 μονάδες, με σημαντική στήριξη από την Apple (+2,4%)που ανακοίνωσε ότι πούλησε πάνω από 600.000 συσκευές του νέου iPhone.

Ο Dow Jones Industrial απεκόμισε χθες κέρδη άνω των 200 μονάδων, για 5η φορά στη φετινή χρονιά.

Για κάθε δύο μετοχές που ενισχύονται, πέντε υποχωρούν στο New York Stock Exchange, με τον όγκο συναλλαγών στις 305 εκατομμύρια μετοχές.

Η FedEx ανακοίνωσε ότι τα αυξημένα κόστη θα υπονομεύσουν τα κέρδη 2011, ενώ η φινλανδική Nokia υποβάθμισε τις προβλέψεις πωλήσεων και κερδών, εξαιτίας του ανταγωνισμού από τα υψηλής τεχνολογίας προϊόντα όπως το iPhone.

Θετικά αντιδρά η μετοχή της ΒΡ στην επίτευξη συμφωνίας με την κυβέρνηση για την δημιουργία εγγυητικού ταμείου αποζημιώσεων για τις πετρελαϊκή διαρροή στον Κόλπο του Μεξικό.

Από το στατιστικό μέτωπο, η εικόνα ήταν μικτή αλλά ιδιαίτερη αρνητική επιρροή είχε η βουτιά 10% στις ανεγέρσεις νέων κατοικιών που διαμορφώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα 5 μηνών, καθώς λήγουν οι φορολογικές ελαφρύνσεις για αγορά κατοικίας που πρόσφερε η κυβέρνηση.

Κατά τα λοιπά, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε 0,3% τον Μάιο. H βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 1,2% τον ίδιο μήνα, χάρη στην βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

Με θετικά πρόσημα ολοκλήρωσαν την συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια επί 6η συνεχόμενη συνεδρίαση, παρά την παροδική πτώση που προκάλεσαν το μεσημέρι τα δυσμενή στατιστικά δεδομένα από τις ΗΠΑ.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,39% υψηλότερα, ο DAX 0,26%, ο CAC με άνοδο 0,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v