Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηπια άνοδος Wall Street εν μέσω 4πλών λήξεων

Επιφυλακτικά ανοδικές τάσεις επικρατούν στη Wall, ελλείψη macro και ενόψει 4πλής λήξης συμβολαίων options και futures. Προετοιμάζονται για την G20 οι επενδυτές. Μικτή, ήρεμη, εικόνα στις ευρωαγορές.

Ηπια ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με συγκρατημένες επενδυτικές διαθέσεις ενόψει 4πλής λήξης συμβολαίων options και futures αλλά και ενόψει της κρίσιμης συνόδου της Group of 20 την επόμενη εβδομάδα.

Με σχετικά ήρεμες διαθέσεις εν τη απουσία μακροοικονομικών ανακοινώσεων, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,08% στις 10.440 μονάδες, ο S&P 0,07% στις 1.116 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,03% στις 2.307 μονάδες.

Η Wall Street κινήθηκε πτωτικά στο μεγαλύτερο διάστημα της χθεσινής συνεδρίασης εξαιτίας απογοητευτικών στατιστικών ανακοινώσεων, αλλά ανέκαμψε κοντά στο κλείσιμο χάρη στα σημαντικά τεχνολογικά κέρδη.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές την έναρξη της συνόδου κορυφής των G20 στο Τορόντο στις 26-27 Ιουνίου, όπου θα κατατεθούν για φόρους και ρυθμίσεις στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβλητότητα στη σημερινή συνεδρίαση εξαιτίας λήξης stock index futures, stock index options, και options και futures μεμονωμένων μετοχών.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της ΒΡ υποχωρεί περαιτέρω μετά την νέα υποβάθμιση από τον οίκο Moody’s.

Η Sanofi-Aventis υποχωρεί 5% εξαιτίας αρνητικής δημοσίευσης για το σκεύασμα Lantus.
 
Μικτά πρόσημα επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,23%, τον DAX να υποχωρεί 0,13%, τον CAC να εμφανίζει πτώση 0,29%.

Κέρη αποκομίζουν πάντως οι τραπεζικοί κλάδοι, καθώς οι επενδυτές ελπίζουν σε εκτόνωση των φόβων και υποψιών, με την κοινοποίηση των stress test.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v