Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογική στήριξη στη Wall Street

Μικτές σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στη Wall, με το βλέμμα στα εγχώρια στατιστικά, τις ευρωπαϊκές τράπεζες και την έναρξη της συνόδου της Fed. Κέρδη στην τεχνολογία. Περιορίζονται οι πιέσεις στις ευρωαγορές.

Μικτή, σταθεροποιητική εικόνα εμφανίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς ο ενθουσιασμός για την ελαστικότητα του κινεζικού νομίσματος εκτονώθηκε και οι επενδυτές επικεντρώνονται στα εγχώρια στατιστικά δεδομένα, τις ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και την έναρξη της διήμερης συνόδου της Federal Reserve για τα επιτόκια.

Μετά από ήπια άνοδο στο άνοιγμα, η ανακοίνωση αναπάντεχης πτώσης στις μεταπωλήσεις κατοικιών Μαΐου προκαλεί ελαφρές πιέσεις σε αρκετού κλάδου και μικτή εικόνα στους βασικούς δείκτες. Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί ανεπαίσθητα 0,03% στις 10.439 μονάδες, ο S&P 0,13% στις 1.111 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,26% στις 2.295 μονάδες.

Η Wall Street δεν κατόρθωσε χθες να κρατήσει τα αρχικά εύρωστα κέρδη που πυροδότησε διεθνώς η κινεζική χαλάρωση στην συναλλαγματική ισοτιμία του γουάν, μέχρι το κλείσιμο της συνεδρίασης και τερμάτισε με μικρή πτώση.

Οι ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, «φούντωσαν» μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της γαλλικής τράπεζας BNP Paribas από την Fitch.

Από το μέτωπο των αμερικανικών οικονομικών εξελίξεων, οι πωλήσεις παλαιών κατοικιών μειώθηκαν αναπάντεχα τον Μάιο κατά 2,2% στα 5,66 εκατομμύρια σπίτια (στο 12μηνο).

Στη συνέχεια αναμένεται η έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Fed. Οι αναλυτές δεν περιμένουν από την κεντρική τράπεζα αλλαγή φρασεολογίας, που να υποδεικνύει άρση της στρατηγικής των πολύ χαμηλών επιτοκίων.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, πιέσεις 4% υφίσταται η Walgreen καθώς τα τριμηνιαία κέρδη της απογοήτευσαν.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν επίσης η Carnival και, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η Adobe Systems.

Διορθωτική εικόνα μετά τα χθεσινά κέρδη επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις βρετανικές τράπεζες να περιορίζουν τις απώλειες μετά την ανακοίνωση των μέτρων του βρετανικού προϋπολογισμού, που περιλαμβάνουν έκτακτο φόρο στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1,1%, ο DAX 0,56%, ενώ ο CAC 0,97%.

Στην Ουάσιγκτον, οι διαβουλεύσεις για την μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου συνεχίζονται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v