Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές απέχουν από τη Wall

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στη Wall, καθώς τα δυσμενή στοιχεία από την αγορά ακινήτων απογοητεύουν επί 2η συνεδρίαση τις ελπίδες ταχείας ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Fed.

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα δυσμενή στοιχεία από την αγορά ακινήτων απογοητεύουν επί 2η συνεδρίαση τις ελπίδες ταχείας ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας.

Ολα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στην Federal Reserve, που συνεδριάζει σήμερα για τον καθορισμό των επιτοκίων αναμένεται να διαβεβαιώσει τους επενδυτές ότι δεν προτίθεται να αυξήσει σύντομα τα επιτόκια.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα 0,15% στις 10.278 μονάδες, ο S&P 0,5% στις 1.089 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,45% στις 2.251 μονάδες.

Μια σειρά ευοίωνες επιχειρηματικές προβλέψεις πωλήσεων και κερδών προσεφεραν στήριξη στους βασικούς δείκτες στο άνοιγμα.

Η Philip Morris δήλωσε ότι οι προοπτικές πωλήσεων βελτιώνονται, ενώ η ΙΒΜ ότι η ζήτηση στην Λατινική Αμερική εμφανίζει εκτίναξη.

Αντιθέτως, με πτώση 0,7% αντιδρά η μετοχή της Adobe Systems, καθώς η πρόβλεψη κερδών γ΄τριμήνου δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες.

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, που θα ολοκληρωθεί σήμερα με απόφαση, σύμφωνα με την συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών, διατήρησης αμετάβλητων επιτοκίων. Οι παρατηρητές εκτιμούν επίσης ότι η Fed θα επαναλάβει την δέσμευση να κρατήσει τα επιτόκια στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδά τους, για παρατεταμένη περίοδο.

Η απόφαση λίγο νωρίτερα της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας, να αναβάλει τις προβλεπόμενες αυξήσεις επιτοκίων, λειτουργεί ευεργετικά στην επενδυτική ψυχολογία, καθώς η πλούσια Νορβηγία θεωρείται «προπομπός» για την πιστωτική πολιτική των ανεπτυγμένων δυτικών οικονομιών.

Οι βασικοί δείκτης της Wall Street εμφάνισαν χθες πτώση περί το 1%, εξαιτίας της απογοήτευσης για τα στοιχεία από την αγορά ακινήτων. Οι επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για δυσοίωνη ανακοίνωση για τα νεόδμητα σήμερα, καθώς έληξαν τα φορολογικά κίνητρα για αγορά ακινήτου, αλλά η πτώση ήταν πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Οι πωλήσεις νέων κατοικιών βούλιαξαν 33% και διαμορφώθηκαν σε ιστορικό χαμηλό.

Πιέσεις επικράτησαν επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση στις ευρωαγορές, με σημαντικές απώλειες στις τράπεζες. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 1,38%, ο DAX 1,03%, ενώ ο CAC με απώλειες 1,71%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v