Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JP Morgan: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των μετοχών

Κίνδυνο καθοδικής μεταστροφής της ανάπτυξης το 2011/12, διαβλέπουν οι αναλυτές της Global Multi-Asset Group, που θεωρούν επίσης ότι οι αποτιμήσεις των μετοχών τις καθιστούν ελκυστικές έναντι των ομολόγων.

JP Morgan: Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των μετοχών
Συνεχίζουν να υπάρχουν πτωτικοί  κίνδυνοι στην ανάπτυξη και θα επιμείνουν στην περίοδο 2011/12, σύμφωνα με την Μηνιαία Οικονομική Ανασκόπηση Επενδύσεων της JPMorgan Asset Management, που συνέταξε η Global Multi-Asset Group.

Οι αναλυτές παρατηρούν στην έκθεση Ιουνίου 2010 ότι οι ευρείας κλίμακας δημοσιονομικές περικοπές στις χώρες του ΟΟΣΑ εγείρουν το ερώτημα κατά πόσον θα υπάρξει επαρκής αύξηση της ζήτησης από τα κράτη που εμφανίζουν πλεόνασμα ως αντιστάθμισμα για τη μείωση στις χώρες που εμφανίζουν έλλειμμα. «Θεωρούμε ότι η ζήτηση από τις χώρες που εμφανίζουν πλεόνασμα μάλλον δεν θα παράσχει επαρκές αντιστάθμισμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος καθοδικής μεταστροφής της ανάπτυξης το 2011/12,» αναφέρουν στην έκθεση.
 
Ως εκ τούτου, η νομισματική πολιτική αναμένεται να διατηρηθεί σε ευνοϊκά πλαίσια κατά το 2010 και 2011, χωρίς να προβλέπονται αυξήσεις των επιτοκίων στις χώρες του G3, συμπεραίνεται στην έκθεση.

Σύμφωνα με τα λοιπά συμπεράσματα των οικονομολόγων της GMAG, οι αποτιμήσεις των μετοχών, σε σχέση με το ιστορικό τους, βρίσκονται σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθιστώντας τις μετοχές ελκυστικές έναντι των ομολόγων.

Οσον αφορά την επενδυτική στάθμιση του οίκου, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή διαμορφώνουμε τα χαρτοφυλάκια σε χαμηλότερα επίπεδα κινδύνου, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε μια ελαφρά προτίμηση προς τις μετοχές. Στα ισορροπημένα χαρτοφυλάκιά μας σε επίπεδο περιοχών προτιμούμε την Ιαπωνία, τη Βρετανία και τις αναδυόμενες αγορές.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v