Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία και τράπεζες επιβαρύνουν τη Wall Street

Σημαντικές πιέσεις επιβαρύνουν την Wall, μετά τις προειδοποιήσεις της Fed για την οικονομία και τις πιέσεις στις τράπεζες, καθώς ψηφίζεται η μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού κλάδου. Απώλειες ευρωαγορών.

Πιέσεις επικρατούν στις διεθνείς αγορές, μετά τις προειδοποιήσεις της Fed ότι η ανάκαμψη δεν είναι τόσο εύρωστη όσο θα ήθελε.

Στην Wall Street, τα στατιστικά στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν, αναπτέρωσαν κάπως τις ελπίδες για τους ρυθμούς ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά δεν ήταν αρκετά ώστε να συγκρατήσουν την πτώση, μετά το πρόσφατο σερί δυσμενών macro, κυρίως από την αγορά ακινήτων.

Στις πιέσεις στην Wall Street συμβάλλουν οι αισθητές τραπεζικές απώλειες, που κλυδωνίζονται καθώς το νομοσχέδιο χρηματοπιστωτικής μεταρρύθμισης πλησιάζει τις τελευταίες διαδικασίες έγκρισής τους. 

Οο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,89% στις 10.206 μονάδες, ο S&P 1,12% στις 1.079 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,15% στις 2.228 μονάδες.

Η Federal Reserve στην τακτική χθεσινή της συνεδρίαση, επανέλαβε την δέσμευση διατήρησης πολύ χαμηλών των επιτοκίων, καθώς οι ενδείξεις για την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας δεν είναι αρκετά ισχυρές.

Πάντως ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας μειώθηκε λίγο παραπάνω απ’όσο αναμενόταν την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, αναπτερώνοντας τις ελπίδες συνέχισης της ανάπτυξης.

Στα λοιπά στατιστικά μεγέθη, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μειώθηκαν για πρώτη φορά σε 6 μήνες (-1,1%), αλλά πάντως λιγότερο απ'όσο περίμεναν οι αναλυτές (-1,4%).

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Nike υποχωρεί μετά την ανακοινωση εκτίναξης στα τριμηνιαία κέρδη αλλά και προειδοποίησης για τις επιπτώσεις του ισχυρού δολαρίου στα κέρδη και τις πωλήσεις.

Η ΒΡ ενισχύεται 1,7% μετά την ανακοίνωση αποκατάστασης των επιχειρήσεων συγκέντρωσης πετρελαίου από την διαρροή τον Κολπο του Μεξικό.

Η Apple αντιδρά με κέρδη στην μεγάλη ζήτηση για το iPhone, που κυκλοφόρησε στην ιαπωνική αγορά και καταφθάνει σε ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία.

Ο τίτλος της Dell αντιδρά με εκτίναξη 15% περίπου στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του οικονομικού έτους 2011.

Η Hasbro κερδίζει 12% κατόπιν φημών για ενδιαφέρον εξαγορά από buyout.

Οι πιέσεις λόγω των ανησυχιών για την έκταση της κρίσης χρεών στην ευρωζώνη περιορίζονται μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών στατιστικών στοιχείων, και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,36%, ο DAX 0,33%, ενώ ο CAC 0,79%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v