Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ε.Ε.:Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τα hedge funds

Οι συνομιλίες ανάμεσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τους εκπροσώπους των κρατών – μελών της Ε.Ε. για την επίτευξη συμφωνίας σε περαιτέρω ελέγχους των hedge funds κατέρρευσαν.

Ε.Ε.:Κατέρρευσαν οι συνομιλίες για τα hedge funds
Οι συνομιλίες ανάμεσα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τους εκπροσώπους των κρατών – μελών της Ε.Ε. για την επίτευξη συμφωνίας σε περαιτέρω ελέγχους των hedge funds κατέρρευσαν, εξαιτίας διαμάχης που πολλοί φοβούνται ότι θα αφοπλίσει την συνολική προσπάθεια των Βρυξελλών για την μεταρρύθμιση της εποπτείας της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας.

Ο επικεφαλής του Ευρωκοινοβουλίου στις συνομιλίες δήλωσε ότι αποφάσισε την διάλυση της προσπάθειας επίτευξης συμφωνίας μέσα στο μήνα, το ορόσημο που είχαν θέσει οι αξιωματούχοι. «Η ισπανική προεδρία με πληροφόρησε ότι δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος Ιουνίου,» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο κ. Jean-Paul Gauzes.

Ο Γάλλος βουλευτής δήλωσε ότι η ψηφοφορία θα αναβληθεί για την δεύτερη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, που σημαίνει ότι θα μεσολαβήσει η θερινή διακοπή των εργασιών για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Η Επιτροπή του κ. Gauzes διεξάγει τις συνομιλίες εκ μέρους των Ευρωβουλευτών, επιδιώκοντας μια συμβιβαστική συμφωνία με τα κράτη-μέλη, η οποία θα προωθηθεί στη συνέχεια στο ευρωκοινοβούλιο για την τελική έγκριση.

Η κατάρρευση προκύπτει λίγες ώρες πριν την αναχώρηση των ηγετών της Ε.Ε. για το Τορόντο, για την σύνοδο κορυφής της G20. Και σημαίνει ότι οι ηγέτες όπως η Γερμανίδα κα Μέρκελ και ο Γάλλος κ. Σαρκοζί, θα μεταβούν στο Τορόντο με άδεια χέρια και ασυμφωνία στην επίτευξη συμφωνίας, ενώ η αμερικανική κυβέρνηση του Μπ. Ομπάμα πρόκειται να υπογράψει εντός των ημερών τις νέες ρυθμίσεις για την εποπτεία των αγορών.

Ενας διπλωμάτης κατηγόρησε τους Ευρωβουλευτές ότι θέτουν σε κίνδυνο την μεταρρύθμιση. «Είναι πολύ επιθετική… Με το πείσμα που δείχνουν όμως, κινδυνεύουν να καταρρεύσει όλη η προσπάθεια.»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v