Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αντίρροπες δυνάμεις στη Wall

Η απογοήτευση του ΑΕΠ δεν επιτρέπει στην Wall ιδιαίτερη θετική αντίδραση, παρά την ανακουφιστική αντίδραση των τραπεζών στην μεταρρύθμιση. Σε χαμηλό δύο εβδομάδων πιέζονται οι ευρωαγορές.

Με θετικά πρόσημα αντιδρούν οι τραπεζικές μετοχές στο νομοσχέδιο μεταμόρφωσης του χρηματοπιστωτικού κλάδου των ΗΠΑ, καθώς οι ιστορικές αλλαγές αφενός ήταν σε ένα βαθμό προεξοφλημένες και αφετέρου αφήνουν στους μεγάλους οίκους της Wall Street αρκετά «παράθυρα» ανοιχτά για την συνέχιση των δραστηριοτήτων τους.

Η κοινοποίηση των λεπτομερειών του σχεδίου νόμου προκάλεσε θετικά πρόσημα στα futures της Wall, αλλά η ανακοίνωση του υποβαθμισμένου ΑΕΠ α΄τριμήνου στη συνέχεια, περιόρισε τα κέρδη.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,05% στις 10.147 μονάδες, ο S&P ενισχύεται ανεπαίσθητα στις 1.073 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,1% στις 2.214 μονάδες.

Το στατιστικό πεδίο περιείχε δυσάρεστη έκπληξη για τους επενδυτές, καθώς το ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας αναπτύχθηκε στο α΄τρίμηνο λιγότερο απ’όσο ήταν η αρχική εκτίμηση, κατά 2,7% αντί για 3%.

Εχθές ήταν μια συνεδρίαση αρκετής μεταβλητότητας για το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς τα επιτόκια στην στεγαστική πίστη διολίσθησαν στο χαμηλότερο σημείο 40 ετών περίπου και συνεχίστηκαν οι ανησυχίες για την αγορά ακινήτων και τις τράπεζες.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς ανακοινώνεται η μεταρρύθμιση του κλάδου, με την Goldman Sachs να ενισχύεται 1,5%, την Citi 1,32% και την Bank of America 1,66%.

Η τραπεζική μεταρρύθμιση θα παραμείνει στο επίκεντρο και στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Τορόντο το σαββατοκύριακο.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Research In Motion διολισθαίνει σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών α΄τριμήνου 20% και επαναγορά μετοχών.

Ο τίτλος της Oracle αντιδρά με άνοδο 4% στην ανακοίνωση των αποτελεσματων τριμήνου.

Η BP «βουλιάζει» και πάλι με πτώση 4%, καθώς ανακοίνωσε ότι το κόστος καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικό έχει φτάσει στα 2,35 δις. δολ.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχωρεί 0,4% εμφανίζοντας πτώση 3% σε εβδομαδιαία βάση. Οι ευρωαγορές παραμένουν στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων, και ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,44%, ο DAX 0,68%, ενώ ο CAC 0,73%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v