Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τριψήφια πτώση για τον Dow Jones

Παρέμεινε για 4η διαδοχική συνεδρίαση σε πτωτική τροχιά η Wall παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην αγορά εργασίας. Διατηρούνται οι ανησυχίες για μετάσταση της ευρωπαικής κρίσης στις ΗΠΑ.

Παρέμεινε για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση σε πτωτική τροχιά η Wall παρά τα καλύτερα των αναμενόμενων στοιχεία στην αγορά εργασίας. Διατηρούνται οι ανησυχίες για μετάσταση της ευρωπαικής κρίσης στις ΗΠΑ. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά η εκτίναξη του ελληνικού CDS σε νέο υψηλό εντείνει τις ανησυχίες των επενδυτών για την κρίση δημοσιονομικού χρέους σε χώρες μέλη της Ευρωζώνης και την ενδεχόμενη μετάσταση της κρίσης στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Παράλληλα, η χθεσινή προειδοποίηση της FED ότι η δυναμική ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ενδέχεται να «συναντήσει» μικρότερη υποστήριξη από τις διεθνείς αγορές – ουσιαστικά υποβάθμισε τις προοπτικές της- και η θεσμοθέτηση της μεταρρύθμισης, τραπεζικής εποπτείας στο Κογκρέσο ωθούν τους επενδυτές σε νέο γύρω ρευστοποιήσεων.

Πτώση 2,8% για τη μετοχή της Citigroup και 2,4% για την Bank of America.

Ωστόσο θετικά ήταν τα μηνύματα από την αγορά εργασίας καθώς ο αριθμός επιδομάτων ανεργίας μειώθηκε περισσότερο απ’ όσο ανέμεναν οι αναλυτές την προηγούμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα κατά 19.000 αιτήσεις. 

Επιπλέον, οι παραγγελίες διαρκών αγαθών μπορεί να μειώθηκαν για πρώτη φορά τους τελευταίους 6 μήνες ωστόσο η μείωση ήταν μικρότερη της αναμενόμενης, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Από πλευράς εταιρικών ειδήσεων η μετοχή της Nike υποχωρεί παρά την αύξηση της κερδοφορίας στο γ’ τρίμηνο.

Η μετοχή της Apple ενισχύεται μετά τη μεγάλη ζήτηση που παρουσιάζει το iPhone στην Ιαπωνική αγορά.

Κέρδη και για την BP η οποία ανακοίνωσε ότι κατάφερε να αποκαταστήσει τη διαρροή στον Μεξικανικό Κόλπο.

Οριακή άνοδος για την τιμή του πετρελαίου στα 76,53 δολ./βαρέλι με τους ενεργειακούς τίτλους Chevron και Exxon Mobil να υποχωρούν 2% και 1,7% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 4,6% στα 21,29 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 3,8% στα 2,28 δολάρια. Απώλειες 3,6% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 3,7 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow σημείωσε πτώση 1,41% στις 10.152,8 μονάδες, ο S&P 500 με απώλειες 1,68% στις 1.073,69 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 1,63% στις 2.217,42 μονάδες.

Στα χαμηλότερα επίπεδα δύο εβδομάδων διολίσθησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 1,51%, ο DAX 1,44%, ο CAC με πτώση 2,37%. Ο τραπεζικός δείκτης STOXX Europe 600 διολισθησε 3,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v