Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψάχνει το βηματισμό της η Wall Street

Τα μακροοικονομικά στοιχεία πιέζουν την Wall Street, αλλά οι τραπεζικές μετοχές κινούνται αποφασιστικά υψηλότερα, ανακουφισμένες με τις λεπτομέρειες της μεταρρύθμισης του κλάδου. Πτώση στις ευρωαγορές.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις προκαλούν μικτά πρόσημα στους βασικούς δείκτες του αμερικανικού χρηματιστήριου, ενώ οι τραπεζικές μετοχές κινούνται αποφασιστικά υψηλότερα, καθώς η κοινοποίηση των λεπτομερειών της μεταρρύθμισης της Wall Street λύνει τις επενδυτικές αμφιβολίες για τα συγκεκριμένα μέτρα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,47% στις 10.105 μονάδες, ο S&P κινείται 0,27% χαμηλότερα στις  1.070 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,23% στις 2.212 μονάδες.

Η κοινοποίηση των λεπτομερειών του σχεδίου νόμου προκάλεσε θετικά πρόσημα στις τράπεζες εξαρχής, κατ’αρχάς γιατί οι ιστορικές αλλαγές ήταν σε ένα βαθμό προεξοφλημένες και κυρίως γιατί τελικώς αφήνουν στους μεγάλους οίκους της Wall Street αρκετά «παράθυρα» ανοιχτά για την συνέχιση δραστηριοτήτων.

Η ανακοίνωση ωστόσο του υποβαθμισμένου ΑΕΠ α΄τριμήνου στη συνέχεια, περιόρισε τα κέρδη και προκάλεσε αρνητικά πρόσημα στους δείκτες. Το στατιστικό πεδίο περιείχε δυσάρεστη έκπληξη για τους επενδυτές, καθώς το ΑΕΠ της αμερικανικής οικονομίας αναπτύχθηκε στο α΄τρίμηνο λιγότερο απ’όσο ήταν η αρχική εκτίμηση, κατά 2,7% αντί για 3%.

Η ανακοίνωση αργότερα σημαντικής βελτίωσης στον δείκτη καταναλωτικού κλίματος, προκάλεσε και πάλι παροδική ανοδική στροφή στις μετοχές.

Ο χρηματοπιστωτικός κλάδος βρίσκεται στο επίκεντρο με την Goldman Sachs να ενισχύεται 1,5%, την Citi 1,32% και την Bank of America 1,66%

Η τραπεζική μεταρρύθμιση θα παραμείνει στο επίκεντρο και στην σύνοδο κορυφής της G20 στο Τορόντο το σαββατοκύριακο.

Στις υπόλοιπες εξελίξεις, η μετοχή της Research In Motion διολισθαίνει σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση αύξησης κερδών α΄τριμήνου 20% και επαναγορά μετοχών.

Ο τίτλος της Oracle αντιδρά με άνοδο 4% στην ανακοίνωση των αποτελεσματων τριμήνου.

Η BP «βουλιάζει» και πάλι με πτώση 4%, καθώς ανακοίνωσε ότι το κόστος καθαρισμού της πετρελαιοκηλίδας στον Κόλπο του Μεξικό έχει φτάσει στα 2,35 δις. δολ.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI υποχώρησε 0,4% εμφανίζοντας πτώση 3% σε εβδομαδιαία βάση.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 1,05%, στις 5.046 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε πτώση 1%, στις 3.519 μονάδες. Απώλειες 0,73% για τον DAX 30, στις 6.070 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v