Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζονται τα κέρδη στη Wall Street

Περιορίστηκε η άνοδος στη Wall Street καθώς η πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM ενισχύει τις ανησυχίες των επενδυτών για την δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Περιορίστηκε η άνοδος στη Wall Street καθώς η πτώση του δείκτη υπηρεσιών ISM ενισχύει τις ανησυχίες των επενδυτών για την δυναμική της ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Τα εγχώρια στατιστικά στοιχεία, μπορεί μεν να έδειξαν ότι ο κλάδος υπηρεσιών παρέμεινε σε αναπτυξιακή πορεία επί έκτο συνεχόμενο μήνα ωστόσο ο δείκτης ISM υπηρεσιών υποχώρησε στις 53,8 μονάδες έναντι 54,5 που ανέμεναν οι αναλυτές..

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 9.722 μονάδες, ο S&P 0,4% στος 1.026 μονάδες, ενώ ο Nasdaq, που έφτασε να κερδίζει πάνω από 2%, κινείται αυτή την ώρα στις 2.095 μονάδες με άνοδο 0,15%.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 1%, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια απεκόμισαν κέρδη 2,5% περίπου, με άνοδο 2,6% για τον FTSE, 2,68% για τον DAX, 3,4% για τον CAC.
Το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό χθες, λόγω της μετάθεσης του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά και οι αισιόδοξες δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για τις προοπτικές στην παγκόσμια ανάπτυξη, συνεισφέρουν στον θετικό κλίμα.

Η αναμονή του μεγαλύτερου ΙΡΟ όλων των εποχών, της εισαγωγής της Agricultural Bank of China στα χρηματιστήρια της Κίνας, δημιουργεί θετική επενδυτική ψυχολογία.

Όπως και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα μεγαλύτερα κέρδη στην Wall Street αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, με την BofA να αποκομίζει κέρδη 2,5% και τον τραπεζικό δείκτη KBW να ενισχύεται 2,6%.

Κορυφαίοι τραπεζικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι γαλλικές τράπεζες πιθανότατα θα «περάσουν» τα ευρωπαϊκά stress test, διασκεδάζοντας κάπως τους φόβους για την υγεία του κλάδου.

Η μετοχή της BP ενισχύεται 6% καθώς παρατηρητές εκτιμούν ότι η καταβεβλημένη μετοχή θα προσελκύσει νέους επενδυτές.

Ο τίτλος της Goldman Sachs κερδίζει σχεδόν 2% μετά την αναβάθμισή του από την J.P. Morgan σε overweight από neutral.

Η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας άλλαξε την εικόνα των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Η δραστηριότητα στους κλάδους υπηρεσιών της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, αλλά όμως παρέμεινε σε επίπεδα ανάπτυξης (άνω του 50%). Ο δείκτης ISM υπηρεσιών υποχώρησε στο 53,8% έχοντας παραμείνει σταθερός στο 55,4% τους τρεις τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v