Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναρρίχηση και στην "ξεκούραστη" Wall Street

Ανάκαμψη από τα χαμηλότερα επίπεδα 5 εβδομάδων εμφανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, σε ένα ευρείας εμβέλειας ράλι ριψοκίνδυνων ενεργητικών. Κέρδη 1,5-2% στη Wall και 2,5% στις ευρωαγορές.

Ανάκαμψη από τα χαμηλότερα επίπεδα 5 εβδομάδων εμφανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, σε ένα ευρείας εμβέλειας ράλι ριψοκίνδυνων ενεργητικών, με παράλληλες πιέσεις στα κρατικά ομόλογα και το δολάριο.

Μετά την χθεσινή αργία και πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις στην Wall Street, ο  δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,65% στις 9.846 μονάδες, ο S&P 1,87% στος 1.041 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 2,04% στις 2.135 μονάδες.

Ο παγκόσμιος δείκτης MSCI ενισχύεται 1%, ενώ τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αποκομίζουν κέρδη 2,5% περίπου, με άνοδο 2,6% για τον FTSE, 2,68% για τον DAX, 3,4% για τον CAC. Εύρωστη τεχνική ανάκαμψη παρατηρήθηκε και στις αγορές της Κίνας.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο παρέμεινε κλειστό χθες, λόγω της μετάθεσης του εορτασμού της 4ης Ιουλίου.

Η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας της Αυστραλίας να κρατήσει τα επιτόκια σταθερά και οι ικανοποιητικές δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη για τις προοπτικές στην παγκόσμια ανάπτυξη, συνεισφέρουν στον θετικό κλίμα.

Η αναμονή του μεγαλύτερου ΙΡΟ όλων των εποχών, της εισαγωγής της Agricultural Bank of China στα χρηματιστήρια της Κίνας, δημιουργεί θετική επενδυτική ψυχολογία.

Η μετοχή της BP ενισχύεται 6% καθώς παρατηρητές εκτιμούν ότι η καταβεβλημένη μετοχή θα προσελκύσει νέους επενδυτές.

Ο τίτλος της Goldman Sachs κερδίζει σχεδόν 2% μετά την αναβάθμισή του από την J.P. Morgan σε overweight από neutral.

Η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας δεν αλλάζει την εικόνα των βασικών δεικτών του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Η δραστηριότητα στους κλάδους υπηρεσιών της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε τον Ιούνιο, αλλά όμως παρέμεινε σε επίπεδα ανάπτυξης (άνω του 50%). Ο δείκτης ISM υπηρεσιών υποχώρησε στο 53,8% έχοντας παραμείνει σταθερός στο 55,4% τους τρεις τελευταίους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v