Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στροφή της Ασίας προς υψηλότερα επιτόκια

Η αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων στην Νότιο Κορέα αντανακλά την διευρυμένη αισιοδοξία για την αναπτυξιακή πορεία της Ασίας. Ινδία, Μαλαισία και Ταϊβάν επίσης αύξησαν τα επιτόκιά τους τις τελευταίες ημέρες.

Στροφή της Ασίας προς υψηλότερα επιτόκια
Σε αιφνιδιαστική αύξηση των επιτοκίων της προχώρησε η Κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας , στο 2,25% ακολουθώντας το παράδειγμα και άλλων κεντρικών τραπεζών της Ασίας.

Το κορεατικό γουόν ενισχύθηκε σε υψηλό δύο εβδομάδων μετά την απρόσμενη ανακοίνωση, η οποία αντανακλά την διευρυνόμενη αισιοδοξία για την αναπτυξιακή πορεία της Ασίας.

Επισημαίνεται ότι τις δύο τελευταίες εβδομάδες η Ινδία, η Μαλαισία και η Ταϊβάν προχώρησαν σε αυξήσεις επιτοκίων εκτιμώντας πως τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προβλήματα δεν θα «μεταδοθούν» στην Ασία.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Νότιου Κορέας Kim Choong Soo δήλωσε αισιόδοξος για τους ρυθμούς ανάπτυξης της χώρας που το δεύτερο τρίμηνο ξεπέρασαν το 1% και υποστήριξε πως «ο πληθωρισμός μπορεί να ξεπεράσει τον στόχο του 3% τον επόμενο χρόνο εάν δεν αντιδράσουμε».

Επισημαίνεται πως οι εξαγωγές της χώρας εκτινάχθηκαν κατά 32,4 τον Ιούνιο σε ετήσια βάση ενώ η κορεατική Samsung ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο αύξηση κερδών ρεκόρ κατά 87%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v