Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Τραπεζική ώθηση με το βλέμμα στα 3μηνα

Οι καλές προβλέψεις για τα επικείμενα αποτελέσματα β΄τριμήνου από μεγάλη αμερικανική τράπεζα, εμπνέουν εύρωστη αντίδραση στην Wall και ιδιαίτερα τον τραπεζικό κλάδο και προκάλεσαν θετικό κλείσιμο στις ευρωαγορές.

Οι ελπίδες για ευχάριστες εκπλήξεις από το μέτωπο των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων β’ τριμήνου, που εντείνονται την επόμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ, κυριαρχούν στις συναλλαγές στην Wall Street, ειδικά καθώς η ημέρα είναι απαλλαγμένη στατιστικών ανακοινώσεων, που το τελευταίο διάστημα κατά κανόνα απογοητεύουν τους επενδυτές.

Μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 1,36% στις 9.875 μονάδες, ο S&P 1,37% στις 1.042 μονάδες, ο Nasdaq 1,19% στις 2.118 μονάδες.

Το επίκεντρο σήμερα βρίσκεται στον τραπεζικό κλάδο, όπου η State Street εκτινάσσεται 9,2% και στηρίζει σε ανάκαμψη το σύνολο των μετοχών, κατόπιν ανακοίνωσης αισιόδοξων προβλέψεων κερδοφορίας.

Η μετοχή της J.P. Morgan Chase αποκομίζει κερδη 2,23% και της Bank of America 1,86%.

Θετική εικόνα επικρατεί και στον βαρυσήμαντο κλάδο των real estate investment trusts με την Host Hotels & Resorts να αποκομίζει κέρδη 3,5%, την Equity Residential Properties Trust 3,4% και την Apartment Investment and Management 3,42%.

Κατά τα λοιπά, η Microsoft ενισχύεται ελαφρώς μετά τις φήμες ότι θα ανακοινώσει σύντομα απολύσεις αλλά λίγες σε αριθμό, σε σχέση με τις 5.000 περσινές απολύσεις.

Η μετοχή της Family Dollar Stores διολισθαίνει 5,4% μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων οικονομικού γ΄τριμήνου, που έδειξαν αύξηση καθαρών κερδών 19%.

Η Dollar Thrifty Automotive υποχωρεί 1,5% μετά την ανακοίνωση των δικών της αποτελεσμάτων τριμήνου.

Ο τίτλος της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla ενισχύεται 1% μετά την χθεσινή πτώση 16% που πίεσε την μετοχή κάτω από την τιμή εισαγωγής της, την περασμένη εβδομάδα.

Οι φόβοι για την ανάπτυξη και νευρικότητα εν αναμονή της ανακοίνωσης των κριτηρίων των ευρωπαϊκών τραπεζικών stress test, κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο τμήμα των ευρωπαϊκών συνεδριάσεων, προκαλώντας πιέσεις, αλλά η ανοδική πορεία στη Νέα Υόρκη ώθησε τελικως του βασικούς δείκτες των ευρωαγορών σε θετικό κλείσιμο.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,85% υψηλότερα, ο DAX με άνοδο 0,66%, ο CAC με κέρδη 1,53%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v