Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΖΕW: Επιδείνωση των προσδοκίων για την Γερμανία

Μεικτή εικόνα από τον δείκτη ZEW για το οικονομικό κλίμα της Γερμανίας. Αποτυπώνεται εντυπωσιακά θετική εκτίμηση για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, αλλά εξίσου σημαντική επιδείνωση των προσδοκιών για το μέλλον.

ΖΕW: Επιδείνωση των προσδοκίων για την Γερμανία
Σημαντική βελτίωση του τρέχοντος οικονομικού κλίματος στην Γερμανία, με παράλληλη ενίσχυση των ανησυχιών για το μέλλον, δείχνουν τα στοιχεία του ινστιτούτου ZEW.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης μελλοντικών οικονομικών προσδοκιών μειώθηκε στο 21,2 τον Ιούλιο, από 28,7 τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές περίμεναν μικρότερη μείωσή του στο 26.
Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον δείκτη τρέχοντος οικονομικού κλίματος, που τον Ιούνιο ενισχύθηκε εντυπωσιακά στο 14,6 από 7,9 τον προηγούμενο μήνα.

«Σε αντίθεση με την θετική εκτίμηση για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση, οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η δυναμική του γερμανικού επιχειρηματικού κλάδου θα επιβραδυνθεί προς τα τέλη του έτους, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί ως προς την κρίση των χρηματοοικονομικών αγορών και των κρατικών χρεών της ΕΕ» δήλωσε ο πρόεδρος του ινστιτούτου ZEW, Wolfgang Franz.

Τα αποτελέσματα βασίζονται σε έρευνα που έγινε σε 287 αναλυτές την περίοδο 28 Ιου8ίου έως 12 Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v