Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στη Wall με το βλέμμα στην Alcoa

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις εμφανίζει στο κλείσιμο μια δυνατής εβδομάδας (+5%) η Wall, καθώς οι επενδυτές περιμένουν την Alcoa να ανοίξει την περίοδο ανακοινώσεων Q2. Εβδομαδιαία κέρδη 5,4% στις ευρωαγορές.

Ηπιες, μικτές διακυμάνσεις εμφανίζει στο κλείσιμο μια δυνατής εβδομάδας (+5%), το αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές λαμβάνουν θέσεις για την έναρξη της περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων β΄τριμήνου, την επόμενη εβδομάδα.

Εχοντας σημειώσει μικτά πρόσημα μέχρι αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones κινίεται τώρα ανεπαίσθητα υψηλότερα στις 10.140 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,10% στις 1.071 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,21% στις 2.180 μονάδες.

Η Wall Street ενισχύθηκε χθες, αντλώντας στήριξη από τα μικτά μεγέθη για τις πωλήσεις του λιανεμπορίου, την μεγαλυτερη της αναμενόμενης πτώση στις αιτήσεις επιδόματος ανεργίας, καθως και τις αισιόδοξες δηλώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την οικονομία.

Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 4,7% μέχρι την σημερινή συνεδρίαση στην εβδομάδα. Τις συναλλαγές στο διάστημα αυτό χαρακτηρίζουν αρκετή μεταβλητότητα και μικροί όγκοι συναλλαγών.

Η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων Q2 από τις μεγάλες εισηγμένες επιχειρήσεις ΗΠΑ και Ευρώπης ξεκινά επισήμως την Δευτέρα, με την ανακοίνωση του αμερικανικού κολοσσού Alcoa (+1,4%), μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης στην Wall Street.

Οι επενδυτές τρέφουν αρκετές ελπίδες για ευοίωνες ανακοινώσεις αποτελεσμάτων, αλλά αυτή η αισιοδοξία εκδηλώνεται με συγκράτηση, εξαιτίας των γενικότερων φόβων για επιβράδυνση στην ήδη αναιμική οικονομική ανάπτυξη.

Από το σημερινό μέτωπο των επιχειρηματικών ανακοινώσεων, η Airgas ενισχύεται κατόπιν της αναβαθμισμένης προσφοράς από την Air Products.

Ο τίτλος της Google κερδίζει 2,2% κατόπιν ανανέωσης της άδειας λειτουργίας στην κινεζική αγορά.

Από το στατιστικό μέτωπο, οι πωλήσεις χονδρικής στις ΗΠΑ μειώθηκαν αναπάντεχα για πρώτη φορά σε ένα χρόνο και πλέον, ανεβάζοντας τα αποθέματα χονδρικής στα υψηλότερα επίπεδα 11 μηνών.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζουν οι κλάδοι μετάλλων και ενέργειας, καθώς η αύξηση των επιτοκίων στη Ν. Κορέα ενισχύει τις ελπίδες για δυναμική ανάπτυξη στις ασιατικές οικονομίες και άρα συνεχιζόμενη βελτίωση της ζήτησης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια συμπλήρωσαν την καλύτερη εβδομαδιαία άνοδο ενός έτους (+5,4%) με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,7% στη συνεδρίαση, τον DAX 0,5%, ενώ τον CAC 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v