Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο Eric Woerth από ταμίας του UMP

Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο Eric Woerth από ταμίας του κυβερνώντος κόμματος, λόγω των πιέσεων από το σκάνδαλο Bettencourt. Ως υπουργός Εργασίας όμως συνεχίζει τη φιλόδοξη και επίμαχη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού.

Παραιτήθηκε ο Eric Woerth από ταμίας του UMP
Σε παραίτηση εξαναγκάστηκε ο κ. Eric Woerth, ο στενός συνεργάτης του κ. Nicolas Sarkozy, από τη θέση του ταμία του κυβερνώντος κόμματος λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που δέχεται από το σκάνδαλο Bettencourt. Επισημαίνεται, ωστόσο, ότι ο κ. Woerth είναι και υπουργός Εργασίας και αρχιτέκτονας της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, που τώρα συζητείται στη Γαλλία σε μία κρίσιμη πολιτικά αλλά και οικονομικά περίοδο.

Το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 62 χρόνια από τα 60, αύξηση του αριθμού των ετών εισφοράς που απαιτούνται για πλήρη σύνταξη και αύξηση των εισφορών των δημοσίων υπαλλήλων στα επίπεδα αυτών του ιδιωτικού τομέα ως το 2020.

"Ο Eric Woerth είναι ένας έντιμος και ικανός άνδρας, που έχει όλη μου την εμπιστοσύνη, καθώς και αυτή του πρωθυπουργού. Είναι ο άνθρωπος που θα υπερασπιστεί την τόσο απαραίτητη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού", αιχμή του δόρατος στο δεύτερο κομμάτι της προεδρίας, τόνισε ο κ. Sarkozy σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Woerth κατηγορείται για σύγκρουση συμφερόντων, κυρίως σε οικονομικό επίπεδο, και δευτερευόντως για αποδοχή παράνομης πολιτικής χρηματοδότησης, στο πλαίσιο της πολύπτυχης υπόθεσης που εμπλέκει την κ. Λιλιάν Μπετανκούρ, την πλουσιώτερη γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμου του γίγαντα κοσμητικής L’Oreal.

Για να αντιμετωπίσει στο μέλλον τη σύγκρουση συμφερόντων, ο κ. Sarkozy δήλωσε πως θα συστήσει επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να κατατεθούν οι διάφορες προτάσεις. Ο κ. Sarkozy επίσης δήλωσε πως είναι ντροπή να τον παρουσιάζουν ως κάποιον που "μάζευε φακελάκια" με χρήματα από την Bettencourt, όπως διατείνεται η πρώην λογίστριά της.

Ο κ. Sarkozy δήλωσε πως η Γαλλία "δεν είναι διεφθαρμένη χώρα" και τόνισε πως ανασχηματισμός θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο, μετά την ψήφιση της μεταρρύθμισης του καθεστώτος των συντάξεων.

"Θα υπάρξει μία νέα εποχή στην πολιτική ζωή μετά τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού", τόνισε και πρόσθεσε πως όσοι υποστηρίζουν την ιδέα μιας "ολιγάριθμης" κυβερνητικής ομάδας έχουν δίκιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v