Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall και ευρωαγορές "χειροκροτούν" το Q2

Κέρδη επί έκτη συνεδρίαση αποκομίζει η Wall Street, μετά το ευοίωνο ξεκίνημα της περιόδου ανακοινώσεων Q2 από την Alcoa και την CSX. Θετικά πρόσημα και για τα 30 blue chips του Dow, άνοδος 2% στις ευρωαγορές.

Κέρδη επί έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση αποκομίζει το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά το ευοίωνο ξεκίνημα της περιόδου ανακοινώσεων αποτελεσμάτων τριμήνου από την Alcoa και την CSX, που βελτίωσε την επενδυτική αισιοδοξία.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,59% στις 10.378 μονάδες, ο S&P 1,6% στις 1.096 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,26% στις 2.234 μονάδες.

Και τα 30 blue chips του Dow αποκομίζουν κέρδη, ενώ για κάθε «χαμένη» μετοχή στην Wall Street, υπάρχουν 10 κερδισμένες.

Τον χορό των αποτελεσμάτων Q2 άνοιξε η αμερικανική Alcoa μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης στη Wall Street, ανακοινώνοντας καλύτερη της αναμενομένης αύξηση κερδών 22% στο β΄ τρίμηνο και κάνοντας πρόβλεψη για αύξηση στην παγκόσμια ζήτηση αλουμινίου.

Υπήρξαν κι άλλες θετικές εταιρικές ανακοινώσεις ανά τον πλανήτη.

Η αμερικανική επιχείρηση σιδηροδρόμων CSX ενισχύεται 2 κατόπιν ανακοίνωσης για αύξηση κερδών 36%, η γερμανική BMW αναβάθμισε την πρόβλεψη κερδοφορίας της, ενώ η ινδική Infosys Technologies επίσης αναβάθμισε τις προβλέψεις της, αν και ανακοίνωσε χειρότερη της αναμενομένης μείωση κερδών 2%.

Ο τεχνολογικός κολοσσός Intel και η αλυσίδα fast-food Yum Brands ανακοινώνουν αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης

Ανέλπιστα θετική ήταν και η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας από την αμερικανική αγορά για το εμπορικό ισοζύγιο, καθώς έδειξε σημαντική βελτίωση στην αμερικανική κατανάλωση και εύρωστη αύξηση στις εξαγωγές των ΗΠΑ.

Οι επενδυτές αγνόησαν την υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody's, καθώς και η απαισιόδοξη ανάγνωση του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία και τα νέα μέτρα της Κίνας για συγκράτηση στην αγορά ακινήτων, η οποία και συνέβαλε στις πτωτικές τάσεις που επικράτησαν στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κλείνοντας με άνοδο επί 6η συνεχόμενη συνεδρίαση και αισθητή ανάκαμψη στις τράπεζες καθώς φημολογείται ότι οι νέες ρυθμίσεις για την κεφαλαιακή επάρκεια θα είναι «χαλαρές», όπως και χάρη στην επιτυχή πώληση εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου.

Ο FTSE έκλεισε με άνοδο 2%, ο DAX 1,87%, ενώ ο CAC 1,96%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v