Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόπωση στη Wall με "λαμπρή" τεχνολογική εξαίρεση

Κόπωση επικρατεί στην Wall μετά από 6 συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και οι μετοχές κινούνται διορθωτικά, με λαμπρή εξαίρεση την τεχνολογία που "πανηγυρίζει" για τα αποτελέσματα της Intel.

Ενδείξεις κόπωσης μετά από έξι συνεχομενες ανοδικές συνεδριάσεις, που ώθησαν τον δείκτη MSCI World στα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, εμφανίζουν τα διεθνή χρηματιστήρια, αν και οι τεχνολογικοί κλάδοι δεν μπορούν να αντισταθούν στα πολύ καλά αποτελέσματα του αμερικανικού κολοσσού Intel και συνεχίζουν υψηλότερα.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,25% στις 10.337 μονάδες, ο S&P 0,3% στις 1.092 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,34% στις 2.249 μονάδες.

Τα τριμηνιαία κέρδη και έσοδα της Intel (+1,19%) ξεπέρασαν τις προσδοκίες, καθησυχάζοντας τους φόβους για επιβράδυνση στις τεχνολογικές δαπάνες.

Καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ανακοίνωσε και η ολλανδική ASML (+1,33), επιτείνοντας την τεχνολογική άνοδο.

Κατά τα λοιπά, η μετοχή της Credit Suisse υποχωρεί 2% κατόπιν εισαγγελικής έρευνας στον οικο στην Γερμανία.

Οι εξελίξεις από το στατιστικό μέτωπο συνηγορούν στην διορθωτική εικόνα της Wall Street, καθώς εκδηλώθηκε περαιτέρω μείωση -αν και μικρή της τάξης του 0,5%- στις λιανικές πωλήσεις Ιουνίου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται στη συνέχεια η κοινοποίηση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Federal Reserve, από την οποία οι επενδυτές περιμένουν ενδείξεις για την πιστωτική στρατηγική της τράπεζας.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς εκδηλώνονται ρευστοποιήσεις κερδών στις τράπεζες, μετά τα πολυήμερα κέρδη. Στήριξη προσφέρει και εδώ ο τεχνολογικός κλάδος.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 1% στις 5.224 μονάδες, ο DAX 0,29% στις 6.171 μονάδες, ο CAC 0,89% στις 3.603 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v