Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθαρά κέρδη 2,9 δισ. δολ. για την Intel

Τα καλύτερα αποτελέσματα στην ιστορία της ανακοίνωσε η Intel, με πωλήσεις β΄ τριμήνου 10,8 δισ. δολ. και καθαρά κέρδη 2,9 δισ. δολ. Προβλέπει ισχυρό δεύτερο εξάμηνο με πωλήσεις στα 11,6 δισ. δολ.

Καθαρά κέρδη 2,9 δισ. δολ. για την Intel
Τα καλύτερα τριμηνιαία αποτελέσματα στην ιστορία της ανακοίνωσε η Intel, πυροδοτώντας ράλι για τον τεχνολογικό κλάδο στα ασιατικά χρηματιστήρια. Συγκεκριμένα, η αμερικανική εταιρία, η οποία κατέχει το 80% της παγκόσμιας αγοράς μικροεπεξεργαστών, ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν το δεύτερο τρίμηνο του έτους στα 10,8 δισ. δολ., με μικτό περιθώριο στο 67% και κέρδη ανά μετοχή στα 51 σεντς, που αντιστοιχούν σε καθαρά κέρδη 2,9 δισ. δολαρίων.

Όλα τα παραπάνω μεγέθη είναι ρεκόρ για την Intel και ξεπερνούν κατά πολύ τις προσδοκίες των αναλυτών που ανέμεναν έσοδα στα 10,25 δισ. δολ. και κέρδη ανά μετοχή στα 43 σεντς.

Όπως δήλωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Paul Otellini, για την Intel η ανάκαμψη έρχεται νωρίτερα από ό,τι για την παγκόσμια οικονομία, καθώς καταγράφεται μία δομική αλλαγή στον τρόπο εργασίας μέσω του Internet.

«Καθώς εκτινάσσεται η κίνηση στο Internet, επιταχύνεται και η ανάπτυξή μας», δήλωσε ο κ. Otellini.

Η Intel προβλέπει μάλιστα ένα «ισχυρό» δεύτερο εξάμηνο με πωλήσεις στα 11,6 δισ. δολ. Επίσης, ανακοίνωσε ενίσχυση των κεφαλαιουχικών της δαπανών κατά 400 εκατ. δολ. προκειμένου να προχωρήσει με τη νέα γενιά μικροεπεξεργαστών.

Η Intel εκτιμά πως οι επιχειρήσεις μειώνουν τον αριθμό των servers τους και τους αντικαθιστούν με πιο ισχυρό hardware που μειώνει και την κατανάλωση ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v