Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro νίκησαν την JPMorgan στη Wall Street

Μετά από 7 συνεδριάσεις ανόδου, τα υποτονικά οικονομικά μεγέθη δίνουν αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών, επισκιάζοντας την πολύ καλή αρχή της JPMorgan στα τραπεζικά αποτελέσματα Q2. Πτώση ευρωαγορών.

Μετά από 7 συνεδριάσεις ανόδου, τα υποτονικά οικονομικά μεγέθη δίνουν αφορμή για ρευστοποιήσεις κερδών, επισκιάζοντας την πολύ καλή αρχή της JPMorgan στα τραπεζικά αποτελέσματα Q2.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε σταθεροποιητικά χάρη στην εκτίναξη κερδών 76% της JPMorgan στο β΄τρίμηνο και την πτώση του αριθμού νέων ανέργων στα χαμηλότερα επίπεδα 2ετίας.

Ωστόσο οι υπόλοιπες στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία επαναβεβαίωσαν την αδυναμία της ανάπτυξης και προκάλεσαν πτωτικές τάσεις στους βασικούς δείκτες.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,94% στις 10.267 μονάδες, ο S&P 1% στις 1.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,98% στις 2.227 μονάδες. Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ήπια κέρδη χθες, επεκτείνοντας το σερί ανόδου του Dow Jones στις επτά συνεδριάσεις.

Εντονα διορθωτικές τάσεις επικρατούν στον τεχνολογικό κλάδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα εύρωστα κέρδη που ενέπνευσαν χθες τα αποτελέσματα της Intel.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκαν μια σειρά στοιχεία για την βιομηχανική δραστηριότητα, που έδειξαν υποτονικότητα στον κρίσιμο αυτό τομέα.

Ενδιαφέρον δημιουργούν μια επιχειρηματικές συμφωνίες, που περιλαμβάνουν την εξαγορά της επιχείρησης συμπληρωμάτων διατροφής ΝΒΤΥ (+44%) από το private-equity The Carlyle Group.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Google, ενώ η Citigroup και η Bank of America θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη αύριο Παρασκευή.

Η ανακοίνωση της εκτίναξης κερδών 76% από την JPMorgan και η επιτυχής δημοπρασία ομολόγων του ισπανικού δημοσίου, στήριξαν σε περαιτέρω άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι ασιατικές αγορές έκλεισαν επί το πλείστον χαμηλότερα, εξαιτίας των υποτονικών μεγεθών ανάπτυξης ΑΕΠ στην Κίνα και το αναιμικό ντεμπούτο της Agricultural Bank στην Σαγκάη.

Αργά το απόγευμα ωστόσο, η πτώση της Wall επέφερε πιέσεις και στην Ευρώπη όπου ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,8% χαμηλότερα στις 5.211,29 μονάδες, ο DAX 0,97% στις 6.149,36 μονάδες, ενώ ο CAC 1,41% στις 3.581,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v