Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα macro φέρνουν ρευστοποιήσεις στη Wall Street

Τα υποτονικά οικονομικά μεγέθη από τις ΗΠΑ προσφέρουν στους επενδυτές αφορμή για ρευστοποιήσεις μετά την πολυήμερη άνοδο, παρά τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα της JPMorgan. Πτωτική στροφή ευρωαγορών.

Τα υποτονικά οικονομικά μεγέθη από την αμερικανική οικονομία προσφέρουν στους επενδυτές αφορμή για ρευστοποιήσεις μετά την πολυήμερη άνοδο, παρά τα πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα της JPMorgan.

Τα καλά αποτελέσματα Q2 της JPMorgan και η πτώση του αριθμού νέων ανέργων στα χαμηλότερα επίπεδα 2ετίας στήριξαν σε ήπια διόρθωση στο άνοιγμα την Wall Street, παρά την εμφανή κόπωση μετά την πολυήμερη άνοδο, που έχει ωθήσει σύμφωνα με το Reuters τον S&P 2,4 μονάδες υψηλότερα από την «ορθή αξία» του.

Στη συνέχεια ανακοινώθηκε σειρά οικονομικών μεγεθών, κυρίως για την βιομηχαχνία, που κατέδειξε την αναιμική βελτίωση στην δραστηριότητα, προκαλώντας αισθητές πλέον πιέσεις στους δείκτες.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,94% στις 10.267 μονάδες, ο S&P 1% στις 1.084 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,98% στις 2.227 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον τονώνεται από τις επιχειρηματικές συμφωνίες της ημέρας, που περιλαμβάνουν την εξαγορά της επιχείρησης συμπληρωμάτων διατροφής ΝΒΤΥ (+44%) από το private-equity The Carlyle Group.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με ήπια κέρδη χθες, επεκτείνοντας το σερί ανόδου του Dow Jones στις επτά συνεδριάσεις.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Google, ενώ η Citigroup και η Bank of America θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη αύριο Παρασκευή.

Αισθητά διορθωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα στον τεχνολογικό κλάδο στο αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τα εύρωστα κέρδη που ενέπνευσαν χθες τα αποτελέσματα της Intel.

Η ανακοίνωση της εκτίναξης κερδών 76% από την JPMorgan και η επιτυχής δημοπρασία ομολόγων του ισπανικού δημοσίου, στήριξαν σε περαιτέρω άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι ασιατικές αγορές έκλεισαν επί το πλείστον χαμηλότερα, εξαιτίας των υποτονικών μεγεθών ανάπτυξης ΑΕΠ στην Κίνα και το αναιμικό ντεμπούτο της Agricultural Bank στην Σαγκάη.

Αργά το απόγευμα ωστόσο, η πτώση της Wall επιφέρει πιέσεις και στην Ευρώπη όπου ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,55% στις 5.253 μονάδες, ο DAX 0,19% στις 6.198 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,69% στις 3.608 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v