Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φρένο στο ανοδικό σερί της Wall Street

Σταθεροποιητική συνεδρίαση στη Wall, καθώς τα υποτονικά μακροοικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις, βάζοντας τέλος στο ανοδικό σερί 7 συνεδριάσεων για τον Dow Jones. Πτωτική κίνηση στις ευρωαγορές.

Σταθεροποιητική συνεδρίαση στη Wall, καθώς τα υποτονικά μακροοικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε ρευστοποιήσεις στην αμερικανική αγορά, βάζοντας τέλος στο ανοδικό σερί 7 συνεδριάσεων για τον Dow Jones.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο άνοιξε σταθεροποιητικά χάρη στην εκτίναξη κερδών 76% της JPMorgan στο β΄τρίμηνο και την πτώση του αριθμού νέων ανέργων στα χαμηλότερα επίπεδα 2ετίας.

Ωστόσο οι υπόλοιπες στατιστικές ανακοινώσεις για την αμερικανική οικονομία επαναβεβαίωσαν την αδυναμία της ανάπτυξης και προκάλεσαν πτωτικές τάσεις στους βασικούς δείκτες.

Διορθωτικές τάσεις επικράτησαν στον τεχνολογικό κλάδο, μετά τα εύρωστα κέρδη που ενέπνευσαν χθες τα αποτελέσματα της Intel.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκαν μια σειρά στοιχεία για την βιομηχανική δραστηριότητα, που έδειξαν υποτονικότητα, προβληματίζοντας αναλυτές και επενδυτές. 

Ενδιαφέρον δημιουργούν μια επιχειρηματικές συμφωνίες, που περιλαμβάνουν την εξαγορά της επιχείρησης συμπληρωμάτων διατροφής ΝΒΤΥ (+44%) από το private-equity Carlyle Group.

Μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Google, ενώ η Citigroup και η Bank of America θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη αύριο Παρασκευή.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε άνοδο 5% στα 2,73 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της κατέγραφε κέρδη 1,05% στα 23,9 δολάρια. Σταθεροποιητικά το ADR του ΟΤΕ, στα 4,18 δολάρια.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 10.359 μονάδες με οριακή πτώση 0,07%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,03%, στις 2.249 μονάδες. Άνοδος 0,12% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.096 μονάδες.

Νωρίτερα, η ανακοίνωση της εκτίναξης κερδών 76% από την JPMorgan και η επιτυχής δημοπρασία ομολόγων του ισπανικού δημοσίου, στήριξαν σε περαιτέρω άνοδο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ οι ασιατικές αγορές έκλεισαν επί το πλείστον χαμηλότερα, εξαιτίας των υποτονικών μεγεθών ανάπτυξης ΑΕΠ στην Κίνα και το αναιμικό ντεμπούτο της Agricultural Bank στην Σαγκάη.

Αργά το απόγευμα ωστόσο, η πτώση της Wall επέφερε πιέσεις και στην Ευρώπη όπου ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,8% χαμηλότερα στις 5.211,29 μονάδες, ο DAX 0,97% στις 6.149,36 μονάδες, ενώ ο CAC 1,41% στις 3.581,82 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v