Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι ανησυχίες για οικονομία επιστρέφουν στη Wall

Η στατιστική εικόνα δημιουργεί και πάλι αρνητική ψυχολογία στην Wall Street, παρά την στήριξη από τις εταιρικές ανακοινώσεις Q2 και την δραστηριότητα σε εξαγορές. Πτώση και στις ευρωαγορές.

Η στατιστική εικόνα δημιουργεί και πάλι αρνητικό κλίμα στην Wall Street, παρά την αρχική στήριξη από το επιχειρηματικό μέτωπο.

Η αγορά άνοιξε με θετική αντίδραση μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, εμφανίζει η Wall Street, περιμένοντας την πληθώρα των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων αυτής της εβδομάδας και παρακολουθώντας τις κινήσεις στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,03% στις 10.099 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,07% στις 1.064 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,04% στις 2.179 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε την περασμένη εβδομάδα πτώση 1,2%, εξαιτίας απογοητευτικών ανακοινώσεων για την αμερικανική οικονομία.

Αυτή την εβδομάδα, 128 εταιρίες του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα πορίσματα για τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σήμερα, ανακοινώνουν αποτελέσματα στην Wall Street η International Business Machines και η Texas Instruments μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Boeing ενισχύεται κοντά 2% μετά την παραγγελία για 30 αεροσκάφη από την Emirates στην έκθεση του Φαρνμπορο.

Ο τίτλος της Motorola κερδίζει 2,67% μετά την συμφωνία πώλησης ενεργητικών στην Nokia Siemens Networks.

Η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας περιορίζει τις ανοδικές διαθέσεις, καθώς αποκάλυψε περαιτέρω επιδείνωση στο κλίμα στην αγορά κατασκευών ακινήτων.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εμφανίζουν μικτή εικόνα, με τον θετικό αντίκτυπο από τις εξαγορές και συγχωνεύσεις να ισοφαρίζει τα υποτονικά αποτελέσματα των Philips Electronics και Electrolux.

Η International Power εκτινάχθηκε μετά την αποκάλυψη ότι δεξάγει συνομιλίες συνεργασίας με την GDF Suez, ενώ η βρετανική μηχανολογική Tomkins κάνει ράλι 3% μετά την προσφορά εξαγορά από την Onex και καναδέζικο συνταξιοδοτικό ταμείο.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,2% στις 5.148 μονάδες, ο DAX 0,32% στις 6.021 μονάδες, ενώ ο CAC 0,3% στις 3.488 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v