Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Stress tests: Την Παρασκευή τα αποτελέσματα

Τα ευρωπαϊκά τεστ κοπώσεως των 91 τραπεζών θα δημοσιοποιηθούν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (GMT) δηλαδή στις 6 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Εποπτική Αρχή (CEBS).

Stress tests: Την Παρασκευή τα αποτελέσματα
Τα ευρωπαϊκά τεστ κοπώσεως των 91 τραπεζών θα δημοσιοποιηθούν στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (GMT), δηλαδή στις 6 ώρα Ελλάδος, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Τραπεζική Εποπτική Αρχή (CEBS).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τη συγκεκριμένη ώρα θα δοθεί η περίληψη των αποτελεσμάτων από την επιτροπή, που θα συνοδεύεται από δελτίο Τύπου με τα βασικά συμπεράσματα για την ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Ταυτοχρόνως, οι εθνικές ρυθμιστικές αρχές ή η κεντρική τράπεζα της κάθε χώρας θα δημοσιοποιήσουν την περίληψη των αποτελεσμάτων ανά τράπεζα στην ιστοσελίδα τους.

Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου της επιτροπής στο Λονδίνο, στις 7 το απόγευμα ώρα Ελλάδος.

Όπως αποκάλυψε το euro2day, το ποιες λεπτομέρειες των τεστ θα ανακοινωθούν αναμένεται να αποφασιστεί σε τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομίας στις 22 Ιουλίου, καθώς οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται ιδιαίτερα γύρω από το θέμα του ύψους του "κουρέματος" (hair cut) στα κρατικά ομόλογα.

Διαρροές ανέβασαν το μέγεθός του το οποίο φθάνει στο 23% για τα ελληνικά ομόλογα, ενώ το BBC (επικαλούμενο βρετανικές τραπεζικές πηγές) το τοποθέτησε γύρω στο 17% για την Ελλάδα, στο 10% - 11% για τα ισπανικά ομόλογα, στο 6% για τα γαλλικά και στο 4% - 5% για τα γερμανικά.

Η Κομισιόν έχει ανακοινώσει ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τα τεστ κοπώσεως θα δοθούν μέσα στον Αύγουστο από τις ίδιες τις χώρες, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίζει αν θα δημοσιοποιηθούν στην ολότητά τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v