Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Emirates:9,1 δισ. για 30 Boeing 777 στο Φάρνμπορο

Η Boeing και η Emirates ανακοίνωσαν την υπογραφή της πρώτης παραγγελίας της αεροναυπηγικής έκθεσης του Φάρνμπορο, ενώ η Airbus έλαβε παραγγελία για 51 A320 από την Air Lease Corporation των ΗΠΑ.

Emirates:9,1 δισ. για 30 Boeing 777 στο Φάρνμπορο
Η Boeing και η Emirates ανακοίνωσαν την υπογραφή της πρώτης παραγγελίας της αεροναυπηγικής έκθεσης του Φάρνμπορο, της μεγαλύτερης στον κόσμο στο είδος της.

Οι συμφωνία ύψους 9,1 δισ. δολ. των δύο πλευρών προβλέπει ότι η αεροπορική Emirates θα αγοράσει 30 αεροσκάφη Boeing 777. Οι φήμες μιλούσαν για αγορά 20 αεροπλάνων.

Η ανταγωνιστική της Boeing, Airbus έλαβε επίσης παραγγελία για 51 A320 από τον όμιλο των ΗΠΑ Air Lease Corporation, αξίας 4,4 δισ. δολ.

Η έκθεση που διεξάγεται ανά διετία, χρησιμοποιείται ευρέως ως το βήμα των μεγάλων ανακοινώσεων της αεροναυπηγικής βιομηχανίας.

Η Emirates ήταν αναμενόμενη να ηγηθεί στις παραγγελίες του Φάρνμπορο, καθώς είχε διαθέσει 11 δισ. δοολ. για αεροσκάφη Airbus A380 στην έκθεση του Βερολίνου, τον περασμένο μήνα.

Σημειώνεται ότι η μητρική της Airbus, η EADS, ανακοίνωσε ότι θα δωρίσει 10 μετοχές σε κάθε εργαζόμενο του δυναμικού των 119.000, για να γιορτάσει τα 10α γενέθλιά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v