Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία - Q2 διχάζουν την Wall Street

Μικτά πρόσημα επικρατούν στη Wall, καθώς για άλλη μια συνεδρίαση οι οικονομικές εξελίξεις προκαλούν απογοήτευση, σε αντίθεση με αρκετές θετικές επιχειρηματικές ειδήσεις. Ηπια πτωτικό κλείσιμο ευρωαγορών.

Μικτά πρόσημα επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς για άλλη μια συνεδρίαση οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις προκαλούν απογοήτευση, μολονότι από το επιχειρηματικό μέτωπο υπάρχουν αρκετές θετικές εξελίξεις.

Η αγορά άνοιξε με θετική αντίδραση μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας, περιμένοντας την πληθώρα των ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων αυτής της εβδομάδας και παρακολουθώντας τις κινήσεις στον χώρο των εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Ωστοσο η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας περιόρισε τις ανοδικές διαθέσεις, καθώς αποκάλυψε περαιτέρω επιδείνωση στην αγορά κατασκευών ακινήτων.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,35% στις 10.133 μονάδες, ο S&P 0,32% στις 1.068 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,30% στις 2.187 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 σημείωσε την περασμένη εβδομάδα πτώση 1,2%, εξαιτίας απογοητευτικών ανακοινώσεων για την αμερικανική οικονομία.

Πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, με 71 από τις 80 χρηματοπιστωτικές μετοχές του S&P, να εμφανίζουν πτώση.

Η First Horizon National υποχωρεί 3,7% κατόπιν υποβάθμισης από την Keefe, Bruyette & Woods.

Πτωτικές τάσεις επικρατούν και στον μεταλλευτικό κλάδο, με την Newmont Mining να εμφανίζει πτώση 3,7%.

Ο τίτλος της Halliburton ενισχύεται 3,2% μετά την ανακοίνωση καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων β΄τριμήνου.

Αυτή την εβδομάδα, 128 εταιρίες του S&P 500 ανακοινώνουν αποτελέσματα, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα πορίσματα για τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Σήμερα, ανακοινώνουν αποτελέσματα στην Wall Street η International Business Machines και η Texas Instruments μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Η μετοχή της Boeing ενισχύεται κοντά 2% μετά την παραγγελία για 30 αεροσκάφη από την Emirates στην έκθεση του Φαρνμπορο.

Ο τίτλος της Motorola κερδίζει 2,67% μετά την συμφωνία πώλησης ενεργητικών στην Nokia Siemens Networks.

Μικτή εικόνα επικράτησε καθ’όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά η πτωτική στροφή της Wall Street το απόγευμα εξαιτίας αρνητικών εξελίξεων από την αγορά κατοικίας, επέφερε το τελικό αρνητικό κλείσιμο.

Ο δείκτης FTSE τερμάτισε 0,2% χαμηλότερα στις 5.148,28 μονάδες, ο DAX 0,52% στις 6.009,11 μονάδες, ενώ ο CAC με πτώση 0,4% στις 3.486,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v